Καναδάς: Επαρχιακή κυβέρνηση δίνει $1.320 σε κάθε πολίτη για την μείωση της φτώχειας

Καναδάς: Επαρχιακή κυβέρνηση δίνει $1.320 σε κάθε πολίτη για την μείωση της φτώχειας

Ένα στα πέντε παιδιά ζει σε συνθήκες φτώχειας στον Καναδά, σύμφωνα με την UNICEF - Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2017 και θα είναι εθελοντικό 

Καναδάς: Επαρχιακή κυβέρνηση δίνει $1.320 σε κάθε πολίτη για την μείωση της φτώχειας
Την εφαρμογή ενός νέου πιλοτικού προγράμματος ετοιμάζεται να εφαρμόσει μια επαρχία του Καναδά με στόχο την παροχή σε κάθε πολίτη ενός ελάχιστου βασικού εισοδήματος ύψους 1.320 δολαρίων το μήνα.

Η επαρχιακή κυβέρνηση του Οντάριο επιβεβαίωσε ότι διεξάγει δημόσια διαβούλευση για το έργο συνολικού ύψους  25 εκατ. δολαρίων για τους επόμενους δύο μήνες, τα οποία θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις πληρωμές από την κοινωνική πρόνοια για τα άτομα ηλικίας 18 έως 65 ετών.

Κλείσιμο
Οι άνθρωποι με αναπηρίες θα λαμβάνουν 500 δολάρια παραπάνω σύμφωνα με το πρόγραμμα και τα άτομα που κερδίζουν λιγότερα από 22.000 δολάρια το χρόνο θα δουν το εισόδημά τους να αυξάνεται μέχρι να φτάσουν το όριο αυτό. 

Η έκθεση για το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα υποβλήθηκε από τον Συντηρητικό πρώην γερουσιαστή Hugh Segal, ο οποίος πρότεινε το σχέδιο να δοκιμαστεί σε τρεις διακριτές περιοχές: στα βόρεια, τα νότια και μεταξύ των κοινοτήτων που ζουν ιθαγενείς στο Οντάριο. 

Ο κ. Segal επιβεβαίωσε ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2017, θα είναι εθελοντικό και υποσχέθηκε ότι «κανείς δεν θα είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση, χάρης στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα».

Ένα στα πέντε παιδιά ζει σε συνθήκες φτώχειας στον Καναδά, σύμφωνα με την UNICEF, και σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση περίπου 1.500 Καναδοί δηλώνουν θετικοί στην ιδέα του βασικού αυτού εισοδήματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης