Με σπασμένα φρένα ο Ολάντ: Μόλις στο 4% η δημοτικότητά του

Με σπασμένα φρένα ο Ολάντ: Μόλις στο 4% η δημοτικότητά του

Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό για Γάλλο πρόεδρο από το 1848 - Κανείς δεν έχει εκλεγεί ξανά μετά από τόσο χαμηλά ποσοστά, σχολιάζει εκπρόσωπος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ifop

Με σπασμένα φρένα ο Ολάντ: Μόλις στο 4% η δημοτικότητά του
Κάθε αρνητικό ρεκόρ για τη δημοτικότητα του εκάστοτε Γάλλου προέδρου φαίνεται ότι σπάει ο Φρανσουά Ολάντ
, ο οποίος σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση συγκεντρώνει μόλις το 4% των θετικών απόψεων των συμπατριωτών του.

Κλείσιμο
Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό για Γάλλο πρόεδρο από το 1848. Όπως παρατηρούν γαλλικά ΜΜΕ «κατάφερε» να γίνει λιγότερο δημοφιλής ακόμα και από τον Σαρλ Ντε Γκολ το 1968 όταν εκατομμύρια Γάλλοι ζητούσαν απαιτούσαν μεταρρυθμίσεις με διαδηλώσεις στους δρόμους.

Ο Ολάντ μετά από τέσσερα χρόνια στο μέγαρο των Ηλυσίων έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από πολιτικές, οικονομικές και προσωπικές κρίσεις ενώ έχει έρθει σε δύσκολη θέση από τις αποκαλύψεις της πρώην πρώτης κυρίας της Γαλλίας, Βαρελί Τριερβελέρ.

Οι Γάλλοι τον θεωρούν επίσης ανίκανο να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως η τρομοκρατία, η ανεργία, ο πληθωρισμός και η χωρίς τέλος εισροή μεταναστών στη Γαλλία με αφορμή την υπόθεση της «ζούγκλας» του Καλαί.

«Υποστήριξε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει έναν πρόεδρο "Ρομπέν των Δασών" που θα καταπολεμούσε τη διαφθορά και θα βοηθούσε τους φτωχούς αλλά εχει δεχθεί χτυπήματα από όλες τις πλευρές. Κανείς πρόεδρος δεν έχει εκλεγεί ξανά μετά από τόσο χαμηλά ποσοστά» λέει εκπρόσωπος της εταιρείας Ifop που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης