Άγκυρα: Η Τουρκία θα παραμείνει στο Ιράκ για λόγους ασφαλείας

Άγκυρα: Η Τουρκία θα παραμείνει στο Ιράκ για λόγους ασφαλείας

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ τόνισε πως η ιρακινή κυβέρνηση είναι προκλητική 

Άγκυρα: Η Τουρκία θα παραμείνει στο Ιράκ για λόγους ασφαλείας
Η Τουρκία θα παραμείνει στο Ιράκ ώστε να αποτραπεί η απειλή κατά της ασφάλειας της χώρας, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ σε ομιλία του σε συνεδρίαση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Ο Γιλντιρίμ πρόσθεσε ότι η ιρακινή ηγεσία είναι προκλητική και πως η χώρα του θα συνεχίσει να έχει παρουσία στο Ιράκ ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια.

Κλείσιμο
Μάλιστα, τόνισε πως χάρη στην παρουσία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που υποστηρίζεται από την Τουρκία, απελευθερώθηκαν μεγάλες εκτάσεις βόρεια της Συρίας από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια στιγμή, επισήμανε πως η Τουρκία χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα και ένα νέο σύστημα καθώς το υπάρχον δεν καλύπτει τις ανάγκες που προκύπτουν. 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε, όμως, να μην αναφερθεί και στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, λέγοντας ότι η προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης φανέρωσε την αναγκαιότητα ενός νέου Συντάγματος, προσθέτοντας ότι όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να αναλάβουν δράση σχετικά. 

Υπενθυμίζεται πως επικρατεί ένταση ανάμεσα σε Άγκυρα και Βαγδάτη για την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο Βόρειο Ιράκ, με την ιρακινή κυβέρνηση να τονίζει πως κανένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει στις εσωτερικές ή εξωτερικές υποθέσεις οποιουδήποτε άλλου κράτους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης