Τουρκία: Δεν συνδέεται με τρομοκρατία ο άνδρας που επιτέθηκε στην πρεσβεία του Ισραήλ

Τουρκία: Δεν συνδέεται με τρομοκρατία ο άνδρας που επιτέθηκε στην πρεσβεία του Ισραήλ

Ο 38χρονος Οσμάν Νουρί Τσαλισκάν κατάγεται από το Ικόνιο και σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές είναι ψυχικά διαταραγμένος - «Θα αλλάξω τη Μέση Ανατολή», φώναζε κραδαίνοντας μαχαίρι

Τουρκία: Δεν συνδέεται με τρομοκρατία ο άνδρας που επιτέθηκε στην πρεσβεία του Ισραήλ
Ο άνδρας που επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι στη φρουρά της ισραηλινής πρεσβείας στην Άγκυρα, σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα και δεν συνδέεται με καμία τρομοκρατική οργάνωση.

Ο 38χρονος Οσμάν Νουρί Τσαλισκάν, τραυματίστηκε στο πόδι από πυρά αστυνομιών και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, ο δράστης φώναξε: «Θα αλλάξω τη Μέση Ανατολή
», ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters φώναξε: «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», πληροφορία την οποία δεν επιβεβαιώνουν τα σημαντικότερα τουρκικά και ισραηλινά ΜΜΕ.

Ο Τσαλισκάν κατάγεται από το Ικόνιο και είναι εργάτης, ενώ παρά την απόπειρα επίθεσης οι άνδρες ασφαλείας της ισραηλινής πρεσβείας είναι ασφαλείς.

Την ίδια στιγμή, ένα ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε κοντά στο κτίριο της πρεσβείας, το οποίο εξουδετερώθηκε και στην πορεία διαπιστώθηκε ότι ήταν κενό.

«Το προσωπικό είναι ασφαλές. Ο δράστης τραυματίστηκε πριν φτάσει στην πρεσβεία», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Ο δράστης δέχθηκε πυρά και τραυματίστηκε από άνδρα ασφαλείας», πρόσθεσε. 

Παράλληλα, το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας σε ανακοίνωσή του επισήμανε πως ο άνδρας δε διατηρεί διασυνδέσεις με τρομοκρατική οργάνωση.  

Εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας δήλωσε ότι ο δράστης δεν κατάφερε να εισέλθει στο κτίριο, προσθέτοντας ότι δεν είχε «ξεκάθαρη εικόνα» του περιστατικού. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης