ΗΠΑ: Συναγερμός για 4 ώρες στο Φούλερτον της Καλιφόρνιας

ΗΠΑ: Συναγερμός για 4 ώρες στο Φούλερτον της Καλιφόρνιας

Ελεγχόμενη έκρηξη σε σωλήνα-βόμβα, που ήταν πιθανό να περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό - Εκκενώθηκαν ακόμη και τα σπίτια στη γύρω περιοχή

ΗΠΑ: Συναγερμός για 4 ώρες στο Φούλερτον της Καλιφόρνιας
Την εντολή να εκκενωθούν δημόσιοι χώροι και οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, έδωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Φούλερτον της Καλιφόρνιας, στις ΗΠΑ, μετά το συναγερμό που σήμανε νωρίτερα και την εξουδετέρωση με ελεγχόμενη έκρηξη ενός σωλήνα-βόμβα, όπως τον αποκάλεσαν οι αμερικανικές αρχές.

Το ύποπτο αντικείμενο αναφέρθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί (τοπική ώρα). Οι αστυνομικοί απέκλεισαν αμέσως την Euclid Avenue και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ «εκκενώθηκαν τα σπίτια σε όλη την περιοχή περιμετρικά του αντικειμένου που είχε τοποθετηθεί», όπως δήλωσε ο εκμπρόσωπος της αστυνομίας.

Κλείσιμο
Στο σημείο έσπευσε η ειδική μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και γύρω στις 10, ξεκίνησε ο έλεγχος του αντικειμένου. Αρχικώς πλησίασε το ειδικό ρομπότ που εξετάζει τους πιθανούς μηχανισμούς. «Η ειδική μονάδα έκρινε πως ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης, ήταν η ελεγχόμενη έκρηξη», δήλωσε ο υπεύθυνος της επιχείρησης. 

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 12:20 και στη συνέχεια ανέλαβε δράση το συνεργείο για τον έλεγχο και τον καθαρισμό των επικίνδυνων κομματιών που εκτοξεύθηκαν στη γύρω περιοχή. Όπως ανακοινώθηκε ώρες αργότερα, ο σωλήνας δεν περιείχε εκρηκτικά. Λίγη ώρα αργότερα, δόθηκε εκ νέου στην κυκλοφορία ο δρόμος και οι πολίτες επέστρεψαν στα σπίτια τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης