Νορβηγία: Δικάζεται κομμώτρια γιατί δεν εξυπηρέτησε μουσουλμάνα με χιτζάμπ

Νορβηγία: Δικάζεται κομμώτρια γιατί δεν εξυπηρέτησε μουσουλμάνα με χιτζάμπ

«Το κακό, είναι η ιδεολογία του Ισλάμ, με τον Μωαμεθανισμό και τη χιτζάμπ να είναι σύμβολα αυτής της ιδεολογίας, όπως η σβάστικα για τους Ναζί» είπε η 47χρονη στην τηλεόραση

Νορβηγία: Δικάζεται κομμώτρια γιατί δεν εξυπηρέτησε μουσουλμάνα με χιτζάμπ
Μια 47χρονη κομμώτρια στη Νορβηγία βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης, με την κατηγορία ότι δεν σεβάστηκε το θρησκευτικό σύμβολο της μαντίλας τύπου χιτζάμπ που φορούσε μια μουσουλμάνα πελάτισσά της.

Tο περιστατικό συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο στην μικρή πόλη Μπρίνε, στα νοτιανδυτικά της χώρας. Η Μερέτε Χόντε αρνήθηκε να κουρέψει την Μαλίκα Μπάιαν εξαιτίας της αμφίεσής της από τον λαιμό και επάνω.

Κλείσιμο
Ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι είδε το χιτζάμπ όχι ως θρησκευτικό αλλά ως πολιτικό σύμβολο που αντιπροσωπεύει μια ιδεολογία που την φοβίζει. «Φοβάμαι το απολυταρχικό σύμβολο της χιτζάμπ, που λέει ότι πρέπει να σκοτωθώ και αυτό καθιστά πολύ δύσκολο το να εργαστώ, σε αυτή την κατάσταση».

«Το κακό, είναι η ιδεολογία του Ισλάμ, με τον Μωαμεθανισμό και τη χιτζάμπ να είναι σύμβολα αυτής της ιδεολογίας, όπως η σβάστικα για τους Ναζί» είπε η 47χρονη και συμπλήρωσε μιλώντας στη νορβηγική τηλεόραση: «Δουλεύω σε ένα κομμωτήριο που εξυπηρετεί άνδρες και γυναίκες. Θα ήταν άδικο να πρέπει να διώξω τους άντρες, επειδή ήρθε μια γυναίκα που φοράει χιτζάμπ για να μη δείχνει τα μαλλιά της σε αυτούς...»

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο των 8.000 κορώνων που της επιβλήθηκε (€ 870) και η υπόθεσή της παραπέμφθηκε στην ποινική δικαιοσύνη, όπου κινδυνεύει να τιμωρηθεί ακόμα και με φυλάκιση έξι μηνών.

Παρ' όλα αυτά, η Νορβηγίδα δηλώνει έτοιμη να φτάσει μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να βρει το δίκιο της.

Από την πλευρά της, η Μπαγιάν είπε ότι είναι άδικος ο τρόπος που της συμπεριφέρθηκε η 47χρονη: «Κατηγορεί τους μουσουλμάνους ότι την καταπιέζουν, ενώ στην ουσία αυτή καταπίεσε εμένα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης