Απανωτές γκάφες των Νew York Times σε άρθρο για την... άγνοια Αμερικάνου πολιτικού

Απανωτές γκάφες των Νew York Times σε άρθρο για την... άγνοια Αμερικάνου πολιτικού

Μπορεί ο Γκάρι Τζόνσον να μην γνωρίζει «τι είναι το Χαλέπι» αλλά και οι αρθρογράφοι των NYT δεν πάνε πίσω!

Απανωτές γκάφες των Νew York Times σε άρθρο για την... άγνοια Αμερικάνου πολιτικού
Όχι μία αλλά δύο απανωτές διορθώσεις χρειάστηκε να κάνουν οι New York Times σε άρθρο που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα τους και αφορούσε τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, Γκάρι Τζόνσον.

Ο Τζόνσον προκάλεσε πρόσφατα σάλο στην Αμερική, εξαιτίας δηλώσεών του που φανέρωναν πλήρη άγνοια για τα διεθνή ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του και ερωτηθείς για τις θέσεις του σχετικά με τη Συρία και την κρίση στο Χαλέπι, ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ ρώτησε με απορημένο ύφος: «Τι είναι Χαλέπι;», αφήνοντας άφωνο τον δημοσιογράφο.

Κλείσιμο
Στο αρχικό κείμενο των New York Time που κατακεραύνωνε τον πολιτικό, αναφερόταν ότι η de facto πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους είναι το Χαλέπι, κάτι που φυσικά είναι λάθος. Η εφημερίδα έσπευσε να διορθώσει το σφάλμα της αναρτώντας την εξής διόρθωση στο τέλος του δημοσιεύματος: «Διόρθωση: 8 Σεπτεμβρίου 2016. Μια προηγούμενη εκδοχή του άρθρου ανέφερε λανθασμένα  την de facto πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους. Πρόκειται για τη Ράκα, στη Βόρεια Συρία, και όχι για το Χαλέπι, την πρωτεύουσα της Συρίας».

Ωστόσο, ακόμα και η διόρθωση είχε τα λαθάκια της, με αποτέλεσμα οι συντάκτες της ιστοσελίδας να σπεύσουν  να την αλλάξουν και να προσθέσουν από κάτω μια... διόρθωση στη διόρθωση.

«Διόρθωση: 8 Σεπτεμβρίου 2016. Μια προηγούμενη εκδοχή της ανωτέρω διόρθωσης λανθασμένα ανέφερε πως η πρωτεύουσα της Συρίας είναι το Χαλέπι. Είναι η Δαμασκός»
, έγραψε ο συντάκτης που σίγουρα δεν περνάει και την καλύτερη μέρα του στη δουλειά. 

Όπως είναι φυσικό, το Twitter πλημμύρισε με δηκτικά σχόλια για τους συντάκτες των NYT, με το νόημά τους να αποτυπώνεται στη φράση: «Δάσκαλε που δίδασκες»...

Δείτε τις διορθώσεις



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης