Γερμανία: Οι ακροδεξιοί του AfD μιλούν για «αρχή του τέλους της εποχής Μέρκελ»

Γερμανία: Οι ακροδεξιοί του AfD μιλούν για «αρχή του τέλους της εποχής Μέρκελ»

«Ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτών θέλει την αλλαγή» εκτιμούν, εστιάζοντας στο προσφυγικό

Γερμανία: Οι ακροδεξιοί του AfD μιλούν για «αρχή του τέλους της εποχής Μέρκελ»
Ως «αρχή του τέλους της εποχής Μέρκελ» -όπως, δηλαδή, έγραψε και μια μεγάλη μερίδα του γερμανικού Τύπου- αξιολόγησε το εκλογικό αποτέλεσμα στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας η αναπληρώτρια πρόεδρος του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Μπεατρίξ φον Στορχ.

Μιλώντας σε εκπομπή του πρώτου δημόσιου γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου, ARD, η κυρία Φον Στορχ υπογράμμισε, εστιάζοντας στην πολιτική Μέρκελ στο προσφυγικό, ότι «ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτών θέλει την αλλαγή».

Κλείσιμο
Κατά την ίδια, οι πολίτες έχουν αντιληφθεί «ότι δεν μπορούμε να εξακολουθήσουμε να έχουμε αυτό το κοινωνικό κράτος, όπως το έχουμε, με εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες».

Κατηγόρησε, δε, την καγκελάριο ότι «κάνει πολιτική, παραμερίζοντας τους πολίτες. Φυσικά και είναι εντελώς δυσαρεστημένοι οι πολίτες σε ομοσπονδιακό επίπεδο» τόνισε και ανέφερε ως λόγο το «μεγάλο κενό στην πολιτική προσφορά».

Παράλληλα, δεν έκρυψε ότι στόχος του AfD είναι, «φυσικά, να κυβερνήσει».

«Η κυρία Μέρκελ πέφτει από μόνη της» δήλωσε με τη σειρά της η Φράουκε Πέτρι, συμπρόεδρος του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), σε δική της συνέντευξή στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix.

Η Πέτρι εκτίμησε ότι η ήττα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία ήταν αποτέλεσμα των μεγάλων λαθών του κόμματος σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

«Η καγκελάριος και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) εξαπατούν τους πολίτες, είτε πρόκειται για θέματα οικονομίας είτε για το θέμα της προσφυγικής κρίσης. Συμμετέχουν στην εγκατάλειψη της χώρας και γι' αυτό οι πολίτες ψηφίζουν Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD)» είπε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης