Βίντεο: Ρίψη τοξικού αερίου στην περιοχή που κατερρίφθη το ρωσικό ελικόπτερο στη Συρία

Βίντεο: Ρίψη τοξικού αερίου στην περιοχή που κατερρίφθη το ρωσικό ελικόπτερο στη Συρία

Για 33 ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα κάνουν λόγο οι διασώστες - Δεν προσδιορίζεται αν πρόκειται για αέριο χλωρίου 

Βίντεο: Ρίψη τοξικού αερίου στην περιοχή που κατερρίφθη το ρωσικό ελικόπτερο στη Συρία
Λίγες ώρες μετά την κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου στο Ιντλίμπ που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, Σύροι διασώστες υποστηρίζουν ότι σημειώθηκε ρίψη τοξικού αερίου σε περιοχή της επαρχίας Ιντλίμπ.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο πληροφορίες από εκπρόσωπο της εθελοντικής οργάνωσης Πολιτική Άμυνα της Συρίας ένα ελικόπτερο πραγματοποίησε ρίψη του τοξικού αερίου νυχτερινές ώρες στην περιοχή Σαρακέμπ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τουλάχιστον 33 άνθρωποι, στην πλειονότητα γυναίκες και παιδιά αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας μετά την ρίψη του αερίου, το οποίο εικάζεται πως είναι το απαγορευμένο αέριο χλωρίου.

Σε βίντεο, μάλιστα, που έδωσαν στη δημοσιότητα καταγράφονται άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα να έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.

«Έπεσαν βαρέλια μεσαίου μεγέθους που περιείχαν τοξικά αέρια. Η Πολιτική Άμυνα της Συρίας δεν κατάφερε να προσδιορίσει το είδος του αερίου
», εξήγησε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, εντούτοις πρόσθεσε πως αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η περιοχή Σαρακέμπ επλήγη από τέτοιου είδους επίθεση.

Σημείωσε, μάλιστα, πως περίπου εννέα είναι η περιπτώσεις ρίψης αερίου σε όλη την επαρχία Ιντλίμπ από την έναρξη του εμφυλίου.

Την ίδια στιγμή, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως βαρέλια-βόμβες έπεσαν στην Σαρακέμπ αργά τη Δευτέρα, τραυματίζοντας ένα μεγάλο αριθμό πολιτών.

Υπενθυμίζεται πως ρωσικό ελικόπτερο τύπου Μi-8 με πέντε επιβαίνοντες, ανάμεσά τους τριμελές πλήρωμα και δύο αξιωματικούς, κατερρίφθη στο Ιντλίμπ ενώ κατευθυνόταν στην αεροπορική βάση Κχμειμίμ.

Προς το παρόν καμία πλευρά δεν έχει προχωρήσει σε ανάληψη ευθύνης της επίθεσης που στοίχισε τη ζωή και στους πέντε επιβαίνοντες, παρότι το Κρεμλίνο «βλέπει» πίσω από το περιστατικό άνδρες του Μετώπου της Αλ Νούσρα, το οποίο μετονομάστηκε σε Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Συρίας.

Όλα αυτά, ενώ η συριακή κυβέρνηση καθώς και οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις αρνούνται ότι έχουν κάνουν χρήση χημικών κατά τον πενταετή πόλεμο που έχει οδηγήσει στην κατάρρευση της χώρας. 

Βέβαια, οι δυνάμεις της Δύσης έχουν καταγγείλει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ για τη χρήση αερίου χλωρίου και άλλων χημικών, με την ίδια την κυβέρνηση της Συρίας και τις ρωσικές δυνάμεις να κατηγορούν τους αντάρτες για τις επιθέσεις με τοξικά αέρια.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης