Πιο ακριβά τα Ford στην Ευρώπη λόγω Brexit

Πιο ακριβά τα Ford στην Ευρώπη λόγω Brexit

Η μεγάλη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κλείνει εργοστάσια και ανεβάζει τις τιμές με νέες συμφωνίες – Απώλειες ενός δισ. δολαρίων από τη διολίσθηση της λίρας έναντι του δολαρίου

Πιο ακριβά τα Ford στην Ευρώπη λόγω Brexit
Απώλειες τουλάχιστον ενός δισ. δολαρίων υπολογίζει πως θα έχει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ως συνέπεια του Brexit. Προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες, το συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να βάλει λουκέτο σε μεγάλες εργοστασιακές μονάδες και να αυξήσει την τιμή των μοντέλων της στην Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος της μεγάλης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας τόνισε πως οι συγκεκριμένες κινήσεις θεωρούνται απαραίτητες για την επιβίωση της εταιρείας, καθώς η λίρα έχασε το 11% της αξίας της έναντι του δολαρίου, μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και ως εκ τούτου, πρέπει να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να αυξηθεί το περιθώριο κέρδους, ώστε να αντεπεξέλθει στις νέες προκλήσεις.

Κλείσιμο
Επί της ουσίας, η Ford «τιμωρεί» ολόκληρη την Ευρώπη για την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μία διαδικασία που βρίσκεται στη φάση της προετοιμασίας, με την περιοδεία που πραγματοποιεί στα ευρωπαϊκά κράτη η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγγλίας, Τερέζα Μέι.

Όπως ανέλυσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, το κόστος από τη διολίσθηση της λίρας έναντι του δολαρίου θα ανέλθει σε 200 εκατ. για φέτος και σε 400 και 500 εκατ. για τα επόμενα δύο χρόνια, που θα διαρκέσει η διαδικασία. Ήδη ξεκίνησε μία διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης του κόστους των αυτοκινήτων Ford στις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες θα οριστούν με βάση και το κόστος κατασκευής σε κάθε περίπτωση.

Η Ford διαθέτει δύο μεγάλα εργοστάσια στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στο Ντάγκεναμ και στο Μπρίτζεντ. Σε ερώτηση αν θα παραμείνουν σε λειτουργία οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, ο εκπρόσωπος απάντησε πως «όλα βρίσκονται πάνω στο τραπέζι των συζητήσεων», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να αποφασιστεί το «λουκέτο», γεγονός που θα επιφέρει χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης