Οι πραξικοπηματίες είναι σαν τους τζιχαντιστές, λέει ο εθνικιστής Μπαχτσελί

Οι πραξικοπηματίες είναι σαν τους τζιχαντιστές, λέει ο εθνικιστής Μπαχτσελί

Ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) λέει «ναι» στην επαναφορά της θανατικής ποινής

Οι πραξικοπηματίες είναι σαν τους τζιχαντιστές, λέει ο εθνικιστής Μπαχτσελί
Σφοδρή κριτική στους πραξικοπηματίες άσκησε ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος τους συνέκρινε με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τα μέλη του PKK.

Ο ηγέτης της εθνικιστικής αντιπολίτευσης μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του τόνισε πως η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση αλλάζει μόνο μέσω δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας, ενώ εκτόξευσε τα βέλη του στον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα στις ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν, «βλέποντάς» τον ως τον υποκινητή του πραξικοπήματος
Κλείσιμο
.

«Οι υποστηρικτές του πραξικοπήματος του Γκιουλέν που λαμβάνουν εντολές από τον ιμάμη στην Πενσιλβάνια δεν έχουν καμία διαφορά από τις τρομοκρατικές οργανώσεις του Ισλαμικού Κράτους και το PKK», είπε ο ηγέτης του MHP, προσθέτοντας πως είναι απαραίτητο να υπάρξει κοινή στάση απέναντι στους υποστηρικτές του πραξικοπήματος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, ο Μπαχτσελί συμπλήρωσε: «Το κόμμα μας δεν υποστήριξε ποτέ το πραξικόπημα και πάντα υποστήριξε τη δημοκρατία».

Εξήγησε, μάλιστα, πως μόλις τα πρώτα μαχητικά εθεάθησαν να πετούν πάνω από την Άγκυρα και μετά την ασυνήθιστη στρατιωτική δραστηριότητα, το κόμμα του κινητοποιήθηκε καθώς αντιλήφθηκε πως η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο, ενώ δήλωσε πως κάλεσε τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και εξέφρασε την υποστήριξή του στην κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό.   

Βέβαια, στο πλαίσιο της… δημοκρατίας που εξυμνεί ο Μπαχτσελί επισήμανε πως αν η τουρκική κυβέρνηση επαναφέρει τη θανατική ποινή, έπειτα από το ενδεχόμενο οπυ άφησε ανοιχτό ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το κόμμα του θα στηρίξει την απόφαση.

«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τη θανατική ποινή στην Τουρκία. Αν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) είναι έτοιμο να την εισαγάγει, τότε είμαστε έτοιμοι και εμείς», τόνισε ο Μπαχτσελί. 

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στην πρώτη του συνέντευξή του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στο CNN εξήγησε πως αν οι Τούρκοι βουλευτές πουν «ναι» στην επαναφορά της εσχάτης των ποινών, εκείνος δε μπορεί παρά να δώσει το «πράσινο φως».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «συντελέστηκε ένα ξεκάθαρο έγκλημα προδοσίας» επομένως «οι επικεφαλής των κομμάτων θα πρέπει να συναντηθούν και να το συζητήσουν και, εφόσον δεχτούν να το κάνουν αυτό, τότε εγώ σαν πρόεδρος θα εγκρίνω οποιαδήποτε απόφαση προκύψει από τη βουλή».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης