Έφοδος της τουρκικής αστυνομίας στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ

Έφοδος της τουρκικής αστυνομίας στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις διεξάγουν έρευνα στις εγκαταστάσεις, μαζί με τουλάχιστον επτά εισαγγελείς

Έφοδος της τουρκικής αστυνομίας στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ
Έρευνα στις εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ πραγματοποιούν αυτήν την ώρα τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, αναζητώντας στοιχεία για την εμπλοκή ανώτερων αξιωματικών στην απόπειρα πραξικοπήματος
της περασμένης Παρασκευής.

Κλείσιμο
Οι αστυνομικοί, οι οποίοι συνοδεύονται από τουλάχιστον εφτά εισαγγελείς, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, εισέβαλαν πριν από λίγη ώρα στη βάση, που χρησιμοποιείται παράλληλα και από τις τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις και από το ΝΑΤΟ, για τις επιδρομές που κάνει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.



Υπενθυμίζεται ότι ο Στρατηγός Μπεκίρ Ερκάν Βαν, διοικητής της βάσης του Ιντσιρλίκ, συνελήφθη από τις Αρχές της χώρας για συνενοχή στο πραξικόπημα.

Εκτός από τον Βαν, συνελήφθησαν και 12 κατώτεροι αξιωματικοί της βάσης. 

Το Ιντσιρλίκ, εκτός από αεροπορική βάση ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις των αμερικανικών και γερμανικών αεροσκαφών ενάντια στο ISIS, αποτελεί και την τοποθεσία όπου βρίσκονται αποθηκευμένες πάνω από 50 πυρηνικές βόμβες τύπου B1.



Το Σάββατο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε ανακοινώσει το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Τουρκίας, λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος. Τα αμερικανικά media είχαν μεταδώσει ότι η βάση στα νότια της Τουρκίας είχε μείνει χωρίς ρεύμα και ότι οι τοπικές αρχές είχαν αποκλείσει την περιοχή. Οι αεροπορικές επιχειρήσεις είχαν επίσης ανασταλεί για ένα 24ωρο, ενώ την Κυριακή η λειτουργία της βάσης αποκαταστάθηκε πλήρως και οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ ξανάρχισαν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης