Φωτογραφίες: Οι γυναίκες της Τουρκίας αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα

Φωτογραφίες: Οι γυναίκες της Τουρκίας αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα

«Προσέξατε ότι κάτι λείπει στα πλήθη στους δρόμους της Τουρκίας;» ρωτά ένας χρήστης στο Twitter και επισημαίνει, ότι μόνο οι άντρες βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου - Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Φωτογραφίες: Οι γυναίκες της Τουρκίας αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα
Όταν ξέσπασε το πραξικόπημα στην Τουρκία
το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν κάλεσε τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να αντισταθεί στους πραξικοπηματίες. Πράγματι, οι υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) βγήκαν στους δρόμους της Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης και των άλλων πόλεων της χώρας και συγκρούστηκαν με τον στρατό.

Κλείσιμο
Όμως, την ίδια στιγμή πολλοί χρήστες στα social media ανάρτησαν φωτογραφίες από τις συμπλοκές στρατιωτών και πολιτών και από τις συγκεντρώσεις των υποστηρικτών του Ερντογάν και έγραψαν ότι οι γυναίκες της χώρας είναι απούσες από τον αγώνα ενάντια στην κατάλυση του πολιτεύματος.



«Όλοι οι διαδηλωτές είναι άνδρες, πού είναι οι γυναίκες; Δεν τους επιτρέπεται να είναι εκεί; Αυτό είναι γελοίο», έγραψε μια χρήστης και ένας άλλος ανέφερε: «Προσέξτε τα βίντεο. Είναι ενδιαφέρον ότι δεν υπάρχουν γυναίκες να διαμαρτύρονται εναντίον του στρατού. Μένουν ήσυχα στο σπίτι και ελπίζουν για τη νίκη».



Τα ανάλογα tweets ήταν πάρα πολλά, αλλά η Λιβανέζα δημοσιογράφος Carol Malouf ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι, παρά τον συντηρητισμό που επικρατεί στην Τουρκία και την καταπίεση που βιώνουν οι γυναίκες, εκείνες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο πραξικόπημα.



Οι φωτογραφίες της δημοσιογράφου συνοδεύτηκαν με την λεζάντα: «Για όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι δεν υπήρχαν γυναίκες στους δρόμους της Τουρκίας».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης