Το μεγαλείο της εκκεντρικότητας: Κτίριο... λεκάνη τουαλέτας στην Κίνα!

Το μεγαλείο της εκκεντρικότητας: Κτίριο... λεκάνη τουαλέτας στην Κίνα!

Όταν η κυβέρνηση ζητούσε να γίνουν πιο ελκυστικά τα κτίσματα, δεν φανταζόταν το αποτέλεσμα...

Το μεγαλείο της εκκεντρικότητας: Κτίριο... λεκάνη τουαλέτας στην Κίνα!
Οι Κινέζοι διακρίνονται για τις εκκεντρικότητές του σε όλα τα επίπεδα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, το -νοητό- όριο ξεπεράστηκε κατά πολύ! Τι συνέβη; Ένα κτίριο στην επαρχία Ουνάν, έμοιαζε από πριν με... λεκάνη τουαλέτας και η κυβέρνηση είχε την... έμπνευση να τονίσει ακόμη περισσότερο την εκκεντρικότητά του, ώστε να είναι σαφές τι... παρουσιάζει!

Το Φεβρουάριο, λοιπόν, η κινεζική κυβέρνηση θεώρησε ότι ορισμένα κυβερνητικά κτίρια δεν διαθέτουν... προσωπικότητα και δεν είναι ελκυστικά. Έδωσε εντολή να γίνουν οι απαιτούμενοι σχεδιασμοί και μετατροπές, ώστε να είναι πιο... δυναμικά στο μάτι. Στην προκειμένη περίπτωση ο εμπνευστής ξεπέρασε τον... εαυτό του.

Κλείσιμο
Το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία της δημόσιας εταιρείας ηλεκτρισμού και νερού της Βόρειας Κίνας, ομοίαζε πολύ με λεκάνη... τουαλέτας! Έτσι, ο αρχιτέκτονας τόνισε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, προβλέποντας ακόμη και το... νερό στην... τρύπα!

Όπως διακρίνεται στη φωτογραφία, το κυρίως μέρος είναι το... καζανάκι, το χαμηλότερο το κάθισμα και το μπλε στέγαστρο στην οροφή παραθέτει στο νερό της λεκάνης.

Η προκλητική αυτή αρχιτεκτονική προκάλεσε την αντίδραση πολύ κόσμου, με συνέπεια η κυβέρνηση να εκδώσει οδηγία, ζητώντας από τους αρχιτέκτονες να είναι λιγότεροι εκκεντρικοί και προκλητικοί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης