Τέξας: Κρατούμενοι δραπέτευσαν για να... σώσουν τον φρουρό τους

Τέξας: Κρατούμενοι δραπέτευσαν για να... σώσουν τον φρουρό τους

Άνοιξαν την πόρτα του κρατητηρίου όταν ο φύλακας έπεσε αναίσθητος - Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά τη σωτήρια παρέμβασή τους 

Τέξας: Κρατούμενοι δραπέτευσαν για να... σώσουν τον φρουρό τους
Θα μπορούσε να είναι σκηνή από κινηματογραφική ταινία, όμως, είναι πραγματικό περιστατικό που καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα φυλακής στο Τέξας. Οκτώ κρατούμενοι με χειροπέδες κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα του κρατητηρίου όταν συνειδητοποίησαν πως ο φρουρός τους είχε χάσει τις αισθήσεις τους.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρουν αμερικανικά δημοσιεύματα, ο φύλακας αστειευόταν μαζί τους όταν ξαφνικά κατέρρευσε. Αρχικά οι κρατούμενοι πίστευαν ότι ο άνδρας παρίστανε τον άρρωστο, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα αντιλήφθηκαν ότι είχε λιποθυμήσει.

Κλείσιμο
Υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα του κελιού, πλησιάζοντας τον φύλακα. Αμέσως μετά άρχισαν να φωνάζουν σε βοήθεια και τελικά δύο αστυνομικοί ακούγοντας τις κραυγές τους έφτασαν στο σημείο.

Αφού οι κρατούμενοι οδηγήθηκαν και πάλι στο κελί, οι αστυνομικοί κάλεσαν ιατρικό προσωπικό που διαπίστωσε ότι ο φρουρός είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο, καταφέρνοντας να τον επαναφέρουν.

Ένας εκ των αστυνομικών που κλήθηκε να βοηθήσει εξέφρασε την έκπληξή για την αντίδραση των κρατουμένων, καθώς θα μπορούσαν να πάρουν το όπλο του αναίσθητου φύλακα και τα κλειδιά του και να δραπετεύσουν. 

Μετά την... έξοδό τους πάντως, η φυλακή φρόντισε να ενισχύσει την πόρτα του κελιού ώστε να αποφευχθεί ανάλογο περιστατικό στο μέλλον από λιγότερο ευαίσθητους κρατούμενους.

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης