Οι ΗΠΑ «επιστρατεύουν»... έντομα στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Οι ΗΠΑ «επιστρατεύουν»... έντομα στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Ομάδα επιστημόνων δημιούργησε ειδικούς αισθητήρες, τους οποίους μεταφέρουν «εκπαιδευμένες» ακρίδες, εντοπίζοντας βόμβες

Οι ΗΠΑ «επιστρατεύουν»... έντομα στη μάχη κατά της τρομοκρατίας
Δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, ή κατασκοπευτικής σειράς, υπερπαραγωγής του Χόλιγουντ. Αποτελεί πραγματικότητα και πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει χρηματοδοτηθεί επισήμως και το οποίο, σύμφωνα με τον επικεφαλής επιστήμονα, είναι έτοιμο να υλοποιηθεί.

Το γκρουπ των επιστημόνων του Πανεπιστημίου τους Ουάσιγκτον, Σεντ Λούις, δουλεύουν για την τελειοποίηση ενός συστήματος παραγωγής θερμότητας μέσω ινών μεταξιού, το οποίο τοποθετείται στα φτερά των εντόμων και τα μετατρέπουν σε «ανιχνευτές» εκρηκτικών μηχανισμών.

Κλείσιμο
Οι επιστήμονες θα συνδέουν ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο του εντόμου, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο να τα καθοδηγούν και βεβαίως, να λαμβάνουν το σήμα όταν εντοπίζεται ένα «ύποπτο» αντικείμενο. Η επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Μπαρανινταράν Ραμάν, έλαβε το ποσό των 750.000 δολαρίων από το Γραφείο Ειδικών Ερευνών του αμερικανικού Ναυτικού, προκειμένου να ολοκληρώσει την έρευνά του, όπως και έγινε.

«Οι ακρίδες διαθέτουν έναν σημαντικό αριθμό πλεονεκτημάτων. Μπορούν να πετάξουν κάτω από τις χειρότερες συνθήκες, δεν εντοπίζονται και δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά. Παράλληλα, μπορούν να διαφύγουν πολύ πιο γρήγορα, σε σχέση με άλλα ζώα και φυσικά, τον άνθρωπο», δήλωσε ο επικεφαλής του γκρουπ.

Η εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας ενδέχεται να αφορά υποθέσεις κατασκοπίας, μεταφέροντας στην πραγματική ζωή, ακόμη και τα πιο προχωρημένα σενάρια του Χόλιγουντ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης