Ολάντ σε Κάμερον: Το Brexit δεν μπορεί να καθυστερήσει ή να ακυρωθεί

Ολάντ σε Κάμερον: Το Brexit δεν μπορεί να καθυστερήσει ή να ακυρωθεί

Είπε πως οι Βρετανοί «πρέπει τώρα να υποστούν τις συνέπειες»

Ολάντ σε Κάμερον: Το Brexit δεν μπορεί να καθυστερήσει ή να ακυρωθεί
Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να καθυστερήσει ή να ακυρωθεί, διεμήνυσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, σε νέες του δηλώσεις αναφορικά με το Brexit.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ο κ. Ολάντ ξεκαθάρισε ότι η απόφαση που ο βρετανικός λαός έλαβε στις 23 Ιουνίου δεν μπορεί να αλλάξει και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τώρα οι Βρετανοί «πρέπει να υποστούν τις συνέπειες».

Κλείσιμο
«Μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν πλεονεκτήματα και αυτό είναι κάτι το οποίο πιστεύω πως οι Βρετανοί έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν. Αλλά η απόφαση έχει ληφθεί και δεν μπορεί να καθυστερήσει αλλά ούτε και να ακυρωθεί», ανέφερε ακόμη, υπογραμμίζοντας πως «τώρα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες».

Ο Ολάντ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις από το Οβιγέ-λα-Μπουασέλ της Γαλλίας, εκεί όπου συνάντησε σήμερα τον Ντέιβιντ Κάμερον, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη μάχη του Σομ.

Λίγες ημέρες μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκαν και απέτισαν φόρο τιμής στους 1,2 εκατ. άνδρες που σκοτώθηκαν, τραυματίσθηκαν ή εξαφανίσθηκαν κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης μάχης. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης