Ισπανία: Δεν βρίσκουν «κατάλληλους» εργαζόμενους, παρά τα 5 εκατ. ανέργων

Ισπανία: Δεν βρίσκουν «κατάλληλους» εργαζόμενους, παρά τα 5 εκατ. ανέργων

Απουσία ατόμων με τα απαραίτητα προσόντα για να καλυφθούν θέσεις εργασίας (από προγραμματιστές μέχρι και νοσοκόμες) εντοπίζουν ειδικοί της ισπανικής αγοράς 

Ισπανία: Δεν βρίσκουν «κατάλληλους» εργαζόμενους, παρά τα 5 εκατ. ανέργων
Ο Ισπανός "headhunter" Samual Pimentel, ο οποίος αναλαμβάνει να βρει θέσεις εργασίας σε πελάτες του, έχει «στερέψει» από ανθρώπινο δυναμικό.

"Ψάχνουμε για άτομα εδώ και δύο μήνες", ανέφερε ο Pimentel, στέλεχος της Ackermann Beaumont Group για την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική. "Βρήκαμε ένα άτομο στην Ισπανία. Οι υπόλοιποι, από την Αργεντινή".

Κλείσιμο
Η εμπειρία του Pimentel υποδεικνύει την περίεργη φύση της ισπανικής αγοράς εργασίας η οποία και φταίει εν μέρει για την κατάσταση της οικονομίας. Ακόμη και με 5 εκατομμύρια ανέργους, ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να αντιμετωπίσει την απουσία εργαζόμενων ικανών να γεμίσουν τις θέσεις εργασίας.

Από προγραμματιστές μέχρι και νοσοκόμες, η απουσία των αναγκαίων ικανοτήτων των εργαζομένων σημαίνει πως οι θέσεις αυτές δύσκολα θα γεμίσουν. Η Randstad, μάλιστα, υπολογίζει πως οι εταιρείες θα έχουν δυσκολία να βρουν πάνω από 2 εκατ. εργαζόμενους μέχρι το 2020.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης