Ρώμη: Για πρώτη φορά γυναίκα δήμαρχος στην Αιώνια Πόλη;

Ρώμη: Για πρώτη φορά γυναίκα δήμαρχος στην Αιώνια Πόλη;

Η 37χρονη δικηγόρος Βιρτζίνια Ράτζι, υποψήφια με το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο για τον δήμο της Ρώμης, έχει ισχυρό προβάδισμα στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στη Ρώμη - Η γοητευτική Ράτζι έλαβε ποσοστό 35,2% στον πρώτο γύρο την Κυριακή 5 Ιουνίου

Ρώμη: Για πρώτη φορά γυναίκα δήμαρχος στην Αιώνια Πόλη;
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Ιταλοί ψηφοφόροι για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 7 το πρωί (τοπική ώρα) και θα ολοκληρωθεί στις 23.00 το βράδυ σε 120 δήμους της γειτονικής χώρας, μεταξύ των οποίων είναι η Ρώμη, η Μπολόνια, το Τορίνο, η Νάπολη, το Μιλάνο και η Τεργέστη.

Όμως, την προσοχή του εγχώριου και διεθνή Τύπου έχει τραβήξει η γοητευτική 37χρονη υποψήφια δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι από το κίνημα Πέντε Αστέρων του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, η οποία αναμετράται με τον κεντροαριστερό Ρομπέρτο Τζακέτι, (που υποστηρίζεται από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι) και ήδη από τον πρώτο γύρο έδειξε ότι αποτελεί «σοβαρή απειλή» για τον αντίπαλό της, αφού προηγήθηκε κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες.

Κλείσιμο


Η απογοήτευση των κατοίκων της Αιώνιας Πόλης από την κακοδιαχείριση του παρελθόντος είναι ένας σοβαρός λόγος για να αναδειχθεί η 37χρονη δικηγόρος η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην ιταλική πρωτεύουσα. Οι Ρωμαίοι δηλώνουν αγανακτισμένοι με την κατάσταση της πόλης, τους σωρούς σκουπιδιών, τις λακκούβες στους δρόμους και τα σοβαρά προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες και τη στέγαση.



Η γοητευτική Ράτζι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρώμη, σπούδασε νομικά και το 2013 εξελέγη δημοτική σύμβουλος. Έχει ασχοληθεί, κυρίως, με θέματα που αφορούν στα σχολεία της Ρώμης και με θέματα για το περιβάλλον.

Η προεκλογική καμπάνια της 37χρονης δικηγόρου δεν εμπεριείχε πολιτικές δηλώσεις, αλλά επικεντρώθηκε στα πρακτικά προβλήματα της Ρώμης. Η Βιρτζίνια Ράτζι υποσχέθηκε στους δημότες της ιταλικής πρωτεύουσας ειδικές λωρίδες για τα λεωφορεία και για τους ποδηλάτες, επίσης, σε συνέντευξή της στην βρετανική Guardian, η Ράτζι ανέφερε ότι, αν εκλεγεί όχι
μόνο θα «καθαρίσει» την Ρώμη κυριολεκτικά και μεταφορικά, αλλά θα φροντίσει να πάρει και τους μη καταβληθέντες φόρους που οφείλει στον δήμο το Βατικανό.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης