Βρετανία: Ο δολοφόνος της Κοξ μάθαινε πώς να κατασκευάζει όπλα

Βρετανία: Ο δολοφόνος της Κοξ μάθαινε πώς να κατασκευάζει όπλα

Ο Τόμας Μερ ήταν μέλος της αμερικανικής νεοναζιστικής οργάνωσης Εθνική Συμμαχία 

Βρετανία: Ο δολοφόνος της Κοξ μάθαινε πώς να κατασκευάζει όπλα
Νέες λεπτομέρειες προκύπτουν σχετικά με τον δολοφόνο της Βρετανίδας βουλευτού, Τζο Κοξ, σχεδόν μία ημέρα μετά τη φονική επίθεση που δέχθηκε στο Μπίρστολ της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο 52χρονος, Τόμας (Τόμι) Μερ ο οποίος την πυροβόλησε τρεις φορές και στη συνέχεια τη μαχαίρωσε, δεν ήταν μόνο μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης με έδρα το Λονδίνο, δεν ήταν μόνο συνδρομητής σε περιοδικό που συνδέεται με το απαρτχάιντ, αλλά ήταν υποστηρικτής και της αμερικανικής νεοναζιστικής οργάνωσης Εθνική Συμμαχία (NA) και αγόραζε εγχειρίδια για κατασκευή αυτοσχέδιων όπλων.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση Southern Poverty Law Center που δημοσιεύει αποδείξεις αγορών, ο Μερ είχε δαπανήσει περίπου 620 δολάρια για την ενίσχυση της νεοναζιστικής οργάνωσης που επί χρόνια θεωρείτο μία από τις πιο επικίνδυνες στις ΗΠΑ και ζητούσε την εξάλειψη των Εβραίων και καλούσε στην εγκαθίδρυση ενός κράτους μόνο για λευκούς.

Με τα χρήματα αυτά απέκτησε εγχειρίδια με οδηγίες για την κατασκευή αυτοσχέδιων όπλων με κεφάλαια για τους τρόπους κατασκευής εκρηκτικών, αλλά και αεροβόλου με την αγορά εξαρτημάτων από καταστήματα. 

Επισημαίνεται πως ο άνδρας επιτέθηκε στην Κοξ με μαχαίρι και με πυροβόλο, το οποίο ωστόσο αυτόπτης μάρτυρας χαρακτήρισε «αυτοσχέδιο» και θα μπορούσε να το έχει κατασκευάσει ο ίδιος. 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης