Ταϊλάνδη: Οι αρχές ανακάλυψαν το σφαγείο του «Ναού της Τίγρης»

Ταϊλάνδη: Οι αρχές ανακάλυψαν το σφαγείο του «Ναού της Τίγρης»

Τέσσερις ζωντανές τίγρεις βρέθηκαν, μαζί με δεκάδες κενά κλουβιά, σύμφωνα με το συνταγματάρχη της αστυνομίας Μόντρι Παντσαροέν, μαζί με το σφαγείο που χρησιμοποιούνταν από το βουδιστικό ναό της ντροπής

Ταϊλάνδη: Οι αρχές ανακάλυψαν το σφαγείο του «Ναού της Τίγρης»
Η αστυνομία στην Ταϊλάνδη ανακάλυψε ένα σφαγείο και κλουβιά τίγρεων, που χρησιμοποιούνταν από ένα τεράστιο δίκτυο διακίνησης ζώων, που είχε την έδρα του στον ταϊλανδέζικο, διαβόητο πλέον, «Ναό της Τίγρης» .

Οι αρχές έκαναν έφοδο σε σπίτι, περίπου 50 χιλιόμετρα, από το ναό Wat Pha Luang Ta Bua στην επαρχία Καντσανμπούρι, στη Δυτική Ταϊλάνδη, μετά από μια «πληροφορία».

Κλείσιμο
Τέσσερις ζωντανές τίγρεις βρέθηκαν, μαζί με δεκάδες κενά κλουβιά, σύμφωνα με το συνταγματάρχη της αστυνομίας Μόντρι Παντσαροέν, ο οποίος ήταν επικεφαλής κατά την επιδρομή.



«Πιστεύουμε ότι, ο χώρος, χρησιμοποιήθηκε από το "Ναό της Τίγρης", για να κρατηθούν ζωντανά τα ζώα, πριν τα σφάξουν, με σκοπό τα δέρματά τους, το κρέας και τα οστά τους να εξαχθούν, ή να αποσταλούν σε εστιατόρια στην Ταϊλάνδη που σερβίρουν κρέας τίγρης σε ταξιδιωτικά γκρουπ», είπε ο συνταγματάρχης.

Το ακίνητο, το οποίο ήταν σε μια απομονωμένη περιοχή ιδιαίτερα ψηλούς φράκτες για περίβλημα, είχε ένα χώρο εργασίας με μαχαίρια και μια μεγάλη περιοχή κοπής, που, οι αρχές πιστεύουν, χρησιμοποιήθηκε ως χώρος σφαγής.

Κατά τη διάρκεια της επιδρομής, η αστυνομία συνέλαβε δυο επιστάτες στο σπίτι, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι οι τίγρεις ήταν «η ιδιωτική περιουσία του απόντος ιδιοκτήτη του ακινήτου», είπε ο Μόντρι. 

Την περασμένη εβδομάδα, μια επιδρομή στο «Ναό της Τίγρης» της Ταϊλάνδης αποκάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα εμπορίας άγριας ζωής της χώρας. 

Οι αρχές απομάκρυναν περισσότερες από 137 τίγρεις από το βουδιστικό ναό, και βρήκαν 40 νεκρά τιγράκια σε έναν καταψύκτη και 20 ακόμη να διατηρούνται σε βάζα.

«Ο Ναός της Τίγρης είναι απλώς ένα σημείο εκκίνησης, ή ένας προμηθευτής. Έχουμε πληροφορίες ότι ο ναός δεν είναι το μόνο μέρος που παρέχει τίγρεις στους λαθρεμπόρους», είπε ο Μόντρι.



Ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων έχουν από καιρό κατηγορήσει το ναό, που ήταν ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός -αφού έδινε στους επισκέπτες την ευκαιρία να περπατήσει ανάμεσα στις τίγρεις και να βγάλουν φωτογραφίες μαζί τους- για κακομεταχείριση του μεγαλύτερου αιλουροειδούς του πλανήτη.

Η κυβέρνηση έχει επίσης υποψίες της, ότι οι μοναχοί του ναού έχουν εμπλακεί σε παράνομη αναπαραγωγή και διακίνηση των ζώων, όμως οι μοναχοί αντιστάθηκαν σε προηγούμενες προσπάθειες για να αφαιρεθούν οι τίγρεις.

Μια ημέρα αφού οι αρχές ανακάλυψαν τα νεκρά τιγράκια στο ναό, η αστυνομία σταμάτησε ένα μοναχό και δύο άλλους άνδρες που έφευγαν από το ναό σε ένα φορτηγό φορτωμένο με δύο δέρματα τίγρης, μια βαλίτσα γεμάτη με δόντια τίγρης και 700 φιαλίδια με δέρμα τίγρης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης