Foreign Office: Ταξιδιωτική οδηγία για πιθανό τρομοκρατικό κίνδυνο στο Euro

Foreign Office: Ταξιδιωτική οδηγία για πιθανό τρομοκρατικό κίνδυνο στο Euro

Οι Βρετανοί φίλαθλοι καλούνται να βρίσκονται σε επιφυλακή, ιδίως στα γαλλικά γήπεδα, και να ακολουθούν κατά γράμμα τις συμβουλές και τις οδηγίες των γαλλικών αρχών

UK warns citizens of terrorist attacks at France Euro2016
Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών για τους Βρετανούς φαν του ποδοσφαίρου που σκοπεύουν να επισκεφθούν τη Γαλλία για το Euro 2016.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Foreign Office στην ανακοίνωσή του, «τα στάδια, οι περιοχές όπου συγκεντρώνονται οπαδοί, οι τοποθεσίες απ' όπου τα ΜΜΕ μεταδίδουν το πρωτάθλημα και οι κόμβοι μέσων μαζικής μεταφοράς αποτελούν πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων».
Κλείσιμο

Η προειδοποίηση από το βρετανικό ΥΠΕΞ  έρχεται στον απόηχο της σύλληψης ενός Γάλλου πολίτη στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας, ο οποίος είχε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο στην κατοχή του και εικάζεται ότι είναι μέλος ομάδας που σκόπευε να σκορπίσει το χάος στα γήπεδα του Euro 2016.

Ο συλληφθείς είχε στο όχημά του 100 κιλά εκρηκτικών, ασφάλειες, τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και πολλά Καλάσνικοφ, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής, σχεδίαζε συνολικά 15 επιθέσεις πριν και κατά τη διάρκεια του Euro 2016.

«Υπάρχει υψηλός κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος. Λόγω των συνεχόμενων απειλών που δέχεται η Γαλλία από ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά και λόγω της πρόσφατης στρατιωτικής παρέμβασης της χώρας εναντίον του Daesh (Ισλαμικό Κράτος), η γαλλική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση του Foreign Office.

Οι Βρετανοί φίλαθλοι καλούνται επίσης να βρίσκονται σε επιφυλακή, ιδίως στους χώρους που φιλοξενούν εκδηλώσεις για το Euro και να ακολουθούν κατά γράμμα τις συμβουλές και τις οδηγίες των γαλλικών αρχών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης