Ο Πάπας συναντήθηκε με αρχιεπίσκοπο που εμπλέκεται σε σκάνδαλο παιδοφιλίας

Ο Πάπας συναντήθηκε με αρχιεπίσκοπο που εμπλέκεται σε σκάνδαλο παιδοφιλίας

Ο ποντίφικας δήλωσε πως ο Γάλλος Φιλίπ Μπαρμπαρίν που κατηγορείται ότι συγκάλυψε υπόθεση παιδοφιλίας δεν πρέπει να παραιτηθεί

Ο Πάπας συναντήθηκε με αρχιεπίσκοπο που εμπλέκεται σε σκάνδαλο παιδοφιλίας
Δυσαρέσκεια εκφράζεται από ομάδα θυμάτων κακοποίησης από ιερείς για τη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Γάλλο αρχιεπίσκοπο της Λυών, Φιλίπ Μπαρμπαρίν, ο οποίος κατηγορείται ότι συγκάλυψε υπόθεση παιδοφιλίας.

Ο ποντίφικας συνομίλησε με τον Μπαρμπαρίν για περίπου 45 λεπτά στο Βατικανό με τον εκπρόσωπο της Αγίας Έδρας, Φεντερίκο Λομπάρντι, να επιβεβαιώνει τη συνάντηση επισημαίνοντας πως οι δύο άνδρες συζήτησαν για «την κρίση στη γαλλική εκκλησία».

Κλείσιμο
Βέβαια, ομάδα ανθρώπων που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς στη Γαλλία, εξέφρασαν την οργή τους για την συνάντηση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με τον αρχιεπίσκοπο της Λυών.

Ο συνιδρυτής της ομάδας «La Parole Liberee», Μπερτράν Βιριό, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε: «Θα θέλαμε να είχαμε συναντηθεί εμείς μαζί του και όχι ο καρδινάλιος. Παρατηρούμε για μία ακόμα φορά ότι τα θύματα παραγκωνίζονται».

Η «La Parole Liberee» υποστηρίζει ότι έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα ονόματα περισσότερων από 50 θύματα κακοποίησης από ιερωμένους.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπαρμπαρίν κατηγορείται ότι συγκάλυψε υπόθεση που αφορά στον Γάλλο ιερέα Μπερνάρ Πρεϊνά, ο οποίος λέγεται πως κακοποίησε σεξουαλικά ανήλικα αγόρια από το 1986 ως το 1991.

Σχετικά με τον Μπαρμπαρίν, πάντως, ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξη που παραχώρησε τις προηγούμενες ημέρες δήλωσε πως δεν πρέπει να παραιτηθεί παρά τις κατηγορίες.

«Είναι αλήθεια ότι δεν είναι εύκολο να κρίνουμε γεγονότα που σημειώθηκαν πριν δεκαετίες, σε ένα άλλο πλαίσιο. Η αλήθεια δεν είναι πάντα ξεκάθαρη. Αλλά για την Εκκλησία, δεν μπορεί να υπάρξει παραγραφή. Με αυτές τις κακοποιήσεις, ένας ιερέας που έχει το λειτούργημα να οδηγήσει ένα παιδί στο Θεό, το καταστρέφει. Σπέρνει το κακό, τον πόνο, το θυμό. Η ανοχή πρέπει να είναι μηδενική, όπως είχε πει ο Βενέδικτος. Από τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου, πιστεύω ότι στη Λυών ο αρχιεπίσκοπος Μπαρμπαρίν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Είναι θαρραλέος, δημιουργικός. Πρέπει να περιμένουμε την έκβαση της υπόθεσης», δήλωσε ο Πάπας, ενώ ερωτηθείς αν πρέπει να παραιτηθεί, απάντησε αρνητικά, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να αναμένουμε τη δίκη.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης