Βενετία: Θα απομακρύνουν τους γλάρους με απωθητικά... σπρέι

Βενετία: Θα απομακρύνουν τους γλάρους με απωθητικά... σπρέι

Το πρόβλημα με τους γλάρους είναι τόσο έντονο στην Βενετία που οι αρχές αναζητούν διαρκώς νέους τρόπους για να τους διώξουν

Βενετία: Θα απομακρύνουν τους γλάρους με απωθητικά... σπρέι
Ένα νέο πρόβλημα έχει ανακύψει στην Βενετία τα τελευταία χρόνια, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο προβληματικό για την λειτουργία της πόλης και κυρίως την εξυπηρέτηση των τουριστών. Ο λόγος για τους γλάρους, που πλέον έχουν «κατακτήσει» την πόλη, ενώ γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί και επιθετικοί όταν πρόκειται να αρπάξουν την τροφή τους μέσα από τα χέρια των τουριστών ή τα τραπέζια που σερβίρουν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. 

Μάλιστα στην συγκεκριμένη περιοχή, οι σερβιτόροι δεν τολμούν να ξεμυτίσουν από τα εστιατόρια, και σκεπάζουν τις παραγγελίες μέχρι να τις φέρουν στα τραπέζια των τουριστών πελατών τους. 

Κλείσιμο
Το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, έτσι ώστε πέρσι ο εμπορικός σύλλογος της πλατείας του Αγίου Μάρκου προσπάθησε να βρει λύσεις, παίζοντας ηχογραφήσεις με την φωνή ενός γερακιού ή το πέταγμα ενός τηλεκατευθυνόμενου γερακιού σε σχήμα κυλίνδρου. Όμως τίποτα από αυτά δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, κάτι που μας φέρνει στην αναζήτηση πιο δραστικών λύσεων.

Και αυτή που θα δοκιμαστεί φέτος θα αφορά την υιοθέτηση κάποιων μεγάλων συσκευών σπρέι, οι οποίες θα εκτοξεύουν στον αέρα ένα «γλαρο-απωθητικό» έτσι ώστε να διώξει τα πουλιά από την πλατεία. Η εταιρία αρωμάτων που θα κατασκευάσει αυτό το απωθητικό, υποστηρίζει ότι βασίζεται σε κάποια αιθίρια έλαια, τα οποία δεν είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο, αλλά δεν αρέσει στα συγκεκριμένα πουλιά». 

Μάλιστα οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι όχι μόνο θα κρατήσει τα πουλιά μακριά από την πλατεία, αλλά είναι σε θέση να μειώσει την επιθυμία τους για αναπαραγωγή, κάτι που θα οδηγείσε στην μείωση του αριθμού των γλάρων αλλά και των περιστεριών, τα οποία είναι και αυτά μια πληγή για την Βενετία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης