Γαλλία: Επεισόδια κατά τη διάρκεια εκκένωσης σχολείου που είχαν καταλάβει μετανάστες

Γαλλία: Επεισόδια κατά τη διάρκεια εκκένωσης σχολείου που είχαν καταλάβει μετανάστες

Περίπου 300 απομακρύνθηκαν από την αστυνομία - Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να υποστηρίξουν τους μετανάστες

 Γαλλία: Επεισόδια κατά τη διάρκεια εκκένωσης σχολείου που είχαν καταλάβει μετανάστες
Χρήση δακρυγόνων έκανε η γαλλική αστυνομία για να απομακρύνει περίπου 300 μετανάστες από σχολείο το οποίο είχαν καταλάβει στο Παρίσι.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα οι 277 μετανάστες προ δύο εβδομάδων εισήλθαν σε λύκειο στα βορειοανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Κλείσιμο
Οι καταληψίες με καταγωγή από το Αφγανιστάν, την Υεμένη, το Σουδάν, την Ερυθραία και τη Σομαλία, βρίσκονταν σε πρόχειρο καταυλισμό όπου διέμεναν περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι κάτω από μια υπερυψωμένη υπέργεια γραμμή του μετρό.

Η αστυνομία τους απομάκρυνε σήμερα ωστόσο δεν έλειψαν τα επεισόδια από διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να υποστηρίξουν τους μετανάστες.

«Συνολικά καταγράφηκαν 277 καταληψίες. Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους από το Σουδάν, την Ερυθραία και σε μικρότερο ποσοστό από τη Συρία
», 74 από αυτούς, ανάμεσά τους 20 γυναίκες και έξι παιδιά, μεταφέρθηκαν σε ξενώνα, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Μισέλ Καντό.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία ήταν πολύπλοκη λόγω της παρουσίας περισσότερων από 200 διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές, ορισμένοι από αυτούς ήταν μασκοφόροι ή κουκουλοφόροι, απάντησαν στη ρίψη δακρυγόνων πετώντας αντικείμενα και φωνάζοντας συνθήματα: «Όλοι μισούν την αστυνομία», σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εισήλθαν στο σχολείο από άλλη είσοδο παραβιάζοντας μια σιδερένια πόρτα και απομακρύνοντας θρανία και καρέκλες που εμπόδιζαν τη διέλευση.

«Το σχολείο είναι κενό και δεν χρησιμοποιείται για κάτι. Οι άνθρωποι αυτοί είναι καλύτερα εδώ από ό,τι στον δρόμο», δήλωσε ο Ερίκ Κοκερέλ, εκπρόσωπος του Αριστερού Κόμματος που μετέβη στο σημείο.

Ο καταυλισμός που είχε διαμορφωθεί κάτω από την υπερυψωμένη γραμμή του μετρό στον σταθμό του μετρό Σταλινγκράντ (στο βορειοανατολικό Παρίσι) διαλύθηκε από την αστυνομία το πρωί της Δευτέρας, για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες. Περισσότεροι από 1.600 μετανάστες βρίσκονταν εκεί κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του χώρου, ένας αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στο Παρίσι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης