Ιταλία: Δικαστήριο αναγκάζει πατέρα να πληρώνει τα έξοδα του 28χρονου γιου του

Ιταλία: Δικαστήριο αναγκάζει πατέρα να πληρώνει τα έξοδα του 28χρονου γιου του

Τα «μεγάλα μωρά» της Ιταλίας επιλέγουν να ζουν με την «μάμα» που τους μαγειρεύει σπαγγέτι και τους δίνει καθαρά ρούχα

Ιταλία: Δικαστήριο αναγκάζει πατέρα να πληρώνει τα έξοδα του 28χρονου γιου του
Ιταλικό δικαστήριο στην πόλη Μόντενα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, αποφάσισε ότι ένας μεσήλικας πατέρας οφείλει να συντηρεί και να πληρώνει για τις σπουδές του 28χρονου γιου του. Το παράδοξο είναι ότι αυτή η απόφαση λειτούργησε ως «μπούμερανγκ» για τον πατέρα, αφού ήταν εκείνος που κατέφυγε στο δικαστήριο και ζήτησε να αναγκάσει τον 28χρονο να βρει εργασία, έστω και ημιαπασχόληση,
 ώστε να συντηρεί τον εαυτό του.

Κλείσιμο
Ο πατέρας έχει ελάχιστα έσοδα ως συγγραφέας και, μετά το διαζύγιο που είχε πάρει από την μητέρα του 28χρονου, η συμφωνία του διαζυγίου του επέβαλε να πληρώνει για τις σπουδές του γιου του μέχρι την ολοκλήρωσή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο νεαρός άντρας, που όπως φαίνεται ανήκει στην γενιά των «bamboccioni», δηλαδή στα «κακομαθημένα μεγάλα μωρά» της Ιταλίας, ολοκλήρωσε με καθυστέρηση τις σπουδές του στην λογοτεχνία, αλλά, τώρα αποφάσισε να ακολουθήσει και μαθήματα «πειραματικού κινηματογράφου» δια αλληλογραφίας σε πανεπιστήμιο της Μπολόνια.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο πατέρας οφείλει να συνεχίσει να συντηρεί τον 28χρονο γιο του με το σκεπτικό ότι οι σπουδές στον πειραματικό κινηματογράφο είναι μια «προσωπική φιλοδοξία» του 28χρονου που πρέπει να ολοκληρωθεί.



Τα ονόματα πατέρα και γιου δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα, αλλά η ιστορία τους είναι μία από τις 8.000 παρόμοιες υποθέσεις που απασχολούν κάθε χρόνο τα ιταλικά δικαστήρια.

Το φαινόμενο των «bamboccioni» γνωρίζει μεγάλη αύξηση στην γειτονική χώρα, από όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση το 2008. Το 65% των Ιταλών, ηλικίας από 18 μέχρι 34 ετών, που η ανεργία τους έχει αγγίξει σε ποσοστό 40%, προτιμούν να συγκατοικούν με τους γονείς τους, να μαγειρεύει σπαγγέτι η «μάμα» και να τους πλένει τα ρούχα. Στην Γαλλία το 34% των νέων της ίδιας ηλικίας μένει ακόμα κάτω από την στέγη των γονιών του και στην Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 42%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης