Σάρωσε στις εκλογές των βορειονανατολικών ΗΠΑ ο «τυφώνας» Τραμπ

Σάρωσε στις εκλογές των βορειονανατολικών ΗΠΑ ο «τυφώνας» Τραμπ

Και η Χίλαρι κέρδισε στις 4 από τις 5 αναμετρήσεις - Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, μετά την πενταπλή νίκη του, ο Τραμπ έχει πλέον 988 εκλέκτορες, την ώρα που ο μαγικός αριθμός για το χρίσμα είναι 1.237

Σάρωσε στις εκλογές των βορειονανατολικών ΗΠΑ ο «τυφώνας» Τραμπ
 Ο "τυφώνας Τραμπ σάρωσε στη Σούπερ Τρίτη των βορειοανατολικών ΗΠΑ
", γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ σχολιάζοντας τον χθεσινό θρίαμβο του Αμερικανού "Μίδα" σε πέντε κρίσιμες πολιτείες. 

Κλείσιμο
Το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, έχοντας πλέον καλύψει τα τρία τέταρτα της απόστασης για την αβέβαιη, ακόμη καθαρή επικράτησή του στο κόμμα, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. 

Αλλά και για την Χίλαρι Κλίντον ήταν χτες "Ημέρα Νίκης" με τον πολιτικό της αντίπαλο, αριστερό γερουσιαστή του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς, να επικρατεί μόνο σε μία από τις πέντε πολιτείες όπου στήθηκαν κάλπες: το Ρόουντ Άιλαντ. 
"Μένω μέχρι την τελευταία ψήφο", λέει , από την πλευρά του, ο Μπέρνι Σάντερς.

Στο μέτωπο των Ρεπουμπλικανών, ο Τραμπ επικράτησε στο Κονέκτικατ με 58%,  στο Ντελαγουέρ με 61% , στο Μέριλαντ με 56% και στην Πενσιλβάνια με 57% . O Αμερικανός Μίδας νίκησε και στο Ρόουντ Αιλαντ .

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, μετά την πενταπλή νίκη του, ο Τραμπ έχει πλέον 988 εκλέκτορες (ο μαγικός αριθμός για το χρίσμα είναι 1.237).

Στο Δημοκρατικό στρατόπεδο, η Κλίντον επικράτησε στο Κονέκτικτατ με 52%, στο Ντέλαγουερ με 60%,  στο Μέριλαντ  με 63%, στην Πενσιλβάνια με 56% αλλά έχασε στο Ρόουντ Άιλαντ από τον Σάντερς ο ο οποίος επικράτησε με 55%. 

Βλέποντας ότι θα είναι οι δύο που θα κονταροχτυπηθούν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ , Τραμπ και Κλίντον έχουν αρχίζει να επιτίθενται κατά μέτωπο ο ένας στον άλλο προετοιμάζοντας τη μάχη του Νοεμβρίου .  
 
Αν ο ρυθμός της Κλίντον δεν αλλάξει, τότε η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία εκλεκτόρων μέχρι τις αρχές Ιουνίου . Κι αν κάνει την έκπληξη κι έχει καλύτερες επιδόσεις από ό,τι μέχρι τώρα, το χρίσμα θα μπορούσε να κλείσει ακόμη και στα μέσα Μαΐου, με την ψήφο σε Κεντάκι και Όρεγκον. 
 
Από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών, το μέτωπο εναντίον του Τραμπ που έχουν σχηματίσει Κρουζ και Κάσιτς ελπίζει να πάρει εκδίκηση στην Ιντιάνα. Εκεί, Κρουζ και Κάσιτς θα έχουν ίσως την τελευταία ευκαιρία να σταματήσουν  τον Τραμπ. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στις νίκες του και στις πέντε πολιτείες, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος πέτυχε ποσοστό άνω του 50% σε αντίθεση με αρκετές από τις προηγούμενες μάχες κατά τις οποίες είχε επικρατήσει με σχετική πλειοψηφία.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης