Αυστραλία: Παράνομο το κέντρο κράτησης μεταναστών στη Παπούα Νέα Γουινέα

Αυστραλία: Παράνομο το κέντρο κράτησης μεταναστών στη Παπούα Νέα Γουινέα

Παγκόσμια κατακραυγή από την απόφαση κόλαφο του δικαστηρίου - «Δεν μεταβάλλεται η πολιτική της χώρας», δηλώνει ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης

Αυστραλία: Παράνομο το κέντρο κράτησης μεταναστών στη Παπούα Νέα Γουινέα
Απόφαση κόλαφο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παγκόσμια κατακραυγή και μεγάλες κινητοποιήσεις εντός της χώρας, εξέδωσε δικαστήριο στην Παπούα Νέα Γουινέα, χαρακτηρίζοντας παράνομο το κέντρο κράτησης μεταναστών που διατηρεί η Αυστραλία στο Manus Island.

Κλείσιμο


Η κυβέρνηση της Καμπέρας δέχθηκε διεθνή κριτική για την τακτική της, καθώς διατηρεί κέντρο κράτησης μεταναστών σε ξένο έδαφος, με άθλιες συνθήκες διαβίωσης, οι οποίες παραπέμπουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, παραβιάζονται κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων, ενώ μέσα στις στρατιωτικού τύπου εγκαταστάσεις, υπάρχουν και ανήλικα παιδιά.



Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Πίτερ Ντάτον, δήλωσε ότι παρά την απόφαση του δικαστηρίου της Παπούα Νέας Γουινέας, δεν μεταβάλλεται η πολιτική φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της χώρας. «Κανείς που επιχειρεί να εισέλθει παρανόμως στην Αυστραλία, δεν μπορεί να παραμείνει σε έδαφος της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάτον. Όπως ενημέρωσε ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης, στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης βρίσκονται όσοι επιχείρησαν να εισέλθουν στην Αυστραλία από το νησιωτικό σύμπλεγμα της Παπούα Νέας Γουινέας.



Εκεί βρίσκονται περίπου 850 πρόσφυγες. «Το μόνο παράπτωμα αυτών των ανθρώπων είναι ότι επιχείρησαν να εισέλθουν παρανόμως στην Αυστραλία. Δεν μπορούν να κρατούνται για τόσο διάστημα αποκλεισμένοι σε ένα νησί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης