Ταϊβάν: Βρέθηκε απολίθωμα μητέρας 4.800 ετών, αγκαλιά με το βρέφος της

Ταϊβάν: Βρέθηκε απολίθωμα μητέρας 4.800 ετών, αγκαλιά με το βρέφος της

«Όταν έγινε η εκταφή, όλοι οι αρχαιολόγοι και τα μέλη του προσωπικού έμειναν στο στόμα ανοιχτό. Ο λόγος; Η μητέρα κοίταζε προς το μωρό που κρατούσε στα χέρια της», δήλωσε ο έφορος στο Τμήμα Ανθρωπολογίας του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Επιστήμης

Ταϊβάν: Βρέθηκε απολίθωμα μητέρας 4.800 ετών, αγκαλιά με το βρέφος της
Ένα συγκλονιστικό εύρημα έφερε στο φως η αρχαιολογική ανασκαφή σε περιοχή της Κεντρικής Ταϊβάν. Όπως ανακοίνωσαν οι ανθρωπολόγοι, ανακαλύφθηκε απολίθωμα μητέρας 4.800 ετών, η οποία κρατά το βρέφος της αγκαλιά!

Τα 48 λείψανα, η εκταφή των οποίων έγινε σε τάφους στην περιοχή Ταϊτσούνγκ, αποτελεί το αρχαιότερο ίχνος ανθρώπινης ύπαρξης στην κεντρική Ταϊβάν. Ανάμεσα στα ευρήματα, η πιο εντυπωσιακή ανακάλυψη ήταν ο σκελετός μιας νεαρής μητέρας που κοιτάζει προς τα κάτω το βρέφος που κρατούσε στα χέρια της.

Κλείσιμο


«Όταν έγινε η εκταφή, όλοι οι αρχαιολόγοι και τα μέλη του προσωπικού έμειναν στο στόμα ανοιχτό. Ο λόγος; Η μητέρα κοίταζε προς το μωρό που κρατούσε στα χέρια της», δήλωσε ο Τσου Γούει Λι, έφορος στο Τμήμα Ανθρωπολογίας του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Επιστήμης της Ταϊβάν.

Η ανασκαφή ξεκίνησε τον Μάιο του 2014 και χρειάστηκε ένας χρόνος για την ολοκλήρωση της. Η παλαιομέτρηση με άνθρακα χρησιμοποιήθηκε για να προσδιοριστεί η χρονολογία των απολιθωμάτων, που περιελάμβαναν πέντε παιδιά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης