Απίστευτη αποτυχία: Έβαλαν τα εκρηκτικά της κατεδάφισης αλλά τα κτίρια δεν έπεσαν!

Απίστευτη αποτυχία: Έβαλαν τα εκρηκτικά της κατεδάφισης αλλά τα κτίρια δεν έπεσαν!

Δύο συγκροτήματα κατοικιών στο Λίβερπουλ άντεξαν στα εκρηκτικά τα οποία τους είχαν βάλει για να τα γκρεμίσουν προκαλώντας πονοκέφαλο στους αρμόδιους

Απίστευτη αποτυχία: Έβαλαν τα εκρηκτικά της κατεδάφισης αλλά τα κτίρια δεν έπεσαν!
Αυτό που συμβαίνει εδώ και δύο ημέρες στο Μερσισάιντ του Λίβερπουλ σίγουρα δεν έχει προηγούμενο στον χώρο των ελεγχόμενων με εκρηκτικά κατεδαφίσεων.

Μία γνωστή στην Βρετανία εταιρία είχε αναλάβει το έργο να γκρεμίσει δύο κτίρια 15 ορόφων την Κυριακή το μεσημέρι. Όμως όπως φαίνεται και από το βίντεο, η πρώτη έκρηξη αποδείχτηκε «τζούφια» καθώς το πρώτο κτίριο έμεινε ακίνητο στην θέση του απογοητεύοντας τους θεατές που είχαν συγκεντρωθεί για να δούν την κατεδάφιση.

Κλείσιμο
Όμως δύο ώρες αργότερα και εκεί που κανείς δεν το περίμενε, η μία πολυκατοικία κατέρρευσε γεμίζοντας με ένα απίστευτο σύννεφο σκόνης την γύρω περιοχή.

Μετά από αυτό που έγινε στην πρώτη πολυκατοικία, άφησαν την άλλη για σήμερα Δευτέρα. Όμως και πάλι όπως βλέπουμε από τις εικόνες που φθάνουν από τα κανάλια της Βρετανίας η μελέτη δεν είχε γίνει σωστά, με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί μόνο ένα μικρό κομμάτι του κτιρίου και το υπόλοιπο να παραμείνει αμετακίνητο στην θέση του.

Η τεραστίων διαστάσεων αποτυχία της εταιρίας να κατεδαφίσει αυτά τα δύο σχετικά μικρά κτίρια έχει δημιουργήσει μεγάλο σάλο στην Βρετανία. Και πολύ περισσότερο στους κατοίκους των σπιτιών που βρίσκονται στην περιοχή, οι οποίοι έχουν κληθεί να μείνουν μακριά από τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

Όμως πλέον κανείς δεν τους δίνει μία σαφή απάντηση για το πότε θα γκρεμιστεί και το δεύτερο κτίριο, καθώς θα πρέπει πρώτα να γίνει μελέτη της στατικότητάς του για να μπουν εκ νέου τα συνεργεία και να τοποθετήσουν και πάλι εκρηκτικά. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης