Βρυξέλλες: Ενας από τους βομβιστές κρατούσε ομήρους Γάλλους δημοσιογράφους στη Συρία

Βρυξέλλες: Ενας από τους βομβιστές κρατούσε ομήρους Γάλλους δημοσιογράφους στη Συρία

Ο καμικάζι του αεροδρομίου των Βρυξελλών, Ναζίμ Λαχράουι, αναγνωρίστηκε από τους δημοσιογράφους που αφέθηκαν ελεύθεροι το 2014

Βρυξέλλες: Ενας από τους βομβιστές κρατούσε ομήρους Γάλλους δημοσιογράφους στη Συρία
Ένας από τους βομβιστές των Βρυξελλών, ο Ναζίμ Λαχράουι, που ανατινάχθηκε μαζί με τον Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, κρατούσε σε καθεστώς ομηρίας τέσσερις Γάλλους δημοσιογράφους στη Συρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Λαχράουι αναγνωρίστηκε από δύο εκ των τεσσάρων δημοσιογράφων που είχαν απαχθεί στη Συρία το 2014 και αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από δέκα μήνες.

Κλείσιμο
Η δικηγόρος των δύο δημοσιογράφων δήλωσε πως οι πελάτες της αναγνώρισαν τον βομβιστή του Ζάβεντεμ ως τον άνδρα που τους κρατούσε ομήρους.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ήταν ο φρουρός των πελατών μου», δήλωσε η Μαρί-Λορα Ινγκούφ.
Σύμφωνα με την Le Parisien, μάλιστα, ο 25χρονος φέρεται να ήταν υπεύθυνος για τις ανακρίσεις των ομήρων και ότι ήταν λιγότερο σκληρός από άλλους τζιχαντιστές.

Υπενθυμίζεται πως οι δημοσιογράφοι Ντιντιέ Φρανσουά και ο Εντουάρ Ελιάς έπεσαν στα χέρια των τζιχαντιστών βόρεια από το Χαλέπι ενώ ο Νικολά Ενέν και ο Πιέρ Τορές δύο εβδομάδες αργότερα στην Ράκκα.

Ο Λαχράουι, ο οποίος σπούδαζε μηχανικός, εκτιμάται ότι είχε τις απαραίτητες γνώσεις και εκπαίδευση για να είναι ο εκείνος που κατασκεύασε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης