Βενεζουέλα: Διακοπή ρεύματος τέσσερις ώρες κάθε μέρα

Βενεζουέλα: Διακοπή ρεύματος τέσσερις ώρες κάθε μέρα

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Μαδούρο τις ελλείψεις στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος αποφάσισε να γίνονται διακοπές ρεύματος στις δέκα πιο πυκνοκατοικημένες πολιτείες της χώρας επί τέσσερις ώρες κάθε μέρα - Πόση διάρκεια θα έχουν οι διακοπές;

Βενεζουέλα: Διακοπή ρεύματος τέσσερις ώρες κάθε μέρα
«Όλα τα κακά χτυπούν την Βενεζουέλα την ίδια χρονική στιγμή», αναφέρει το γαλλικό περιοδικό l' express και πραγματικά δεν υπάρχει πιο εύστοχη φράση για να σηματοδοτήσει τις δύσκολες ώρες που περνά η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο. Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη παράλληλα με
οικονομική και ενεργειακή κρίση και ήδη ο διάδοχος του Ούγκο Τσάβες έχει ανακοινώσει ότι για δύο μήνες, από τις 8 Απριλίου μέχρι τις 6 Ιουνίου η Παρασκευή θα είναι μη εργάσιμη μέρα για την αποφυγή των μπλακ άουτ.
Κλείσιμο

Σήμερα ο υπουργός Ενέργειας Luis Motta εμφανίστηκε στην τηλεόραση για να ανακοινώσει ότι στην χώρα θα γίνονται διακοπές ρεύματος επί τέσσερις ώρες κάθε μέρα επί 40 ημέρες στις δέκα πιο πυκνοκατοικημένες από τις συνολικά 24 πολιτείες της Βενεζουέλας, για να αντιμετωπιστεί η σοβαρή έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας που οφείλεται στην παρατεταμένη ξηρασία που πλήττει την χώρα.

Η σοβαρή ξηρασία, που οφείλεται στο φαινόμενο Ελ Νίνιο, προκάλεσε απότομη πτώση της στάθμης των υδάτων στο φράγμα του υδροηλεκτρικού εργοστασίου στο Guri στην πολιτεία Μπολιβάρ, το οποίο παρέχει το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την χώρα. Η κυβέρνηση Μαδούρο έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στις βροχές του Μαΐου, οπότε ελπίζει και να ανασταλεί το μέτρο που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την προσεχή Δευτέρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης