Μάχη Ρωσίας-Δυτικής Ευρώπης στα διαστημικά ταξίδια

Μάχη Ρωσίας-Δυτικής Ευρώπης στα διαστημικά ταξίδια

Κάποια από τα δημοφιλέστερα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι η αναζήτηση στο Άλφα του Κενταύρου, το πρόγραμμα ExoMars του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Sρace Agency - ESA)

Μάχη Ρωσίας-Δυτικής Ευρώπης στα διαστημικά ταξίδια
Μια νέα κούρσα μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων στα διαστημικά ταξίδια έχει αρχίσει να ξετυλίγεται, αφού ξεκινούν καινούρια προγράμματα προς εύρεση ενδείξεων ζωής στον Άρη και ακόμη πιο μακριά.

Μια μάχη που ξεκίνησε μεταξύ της τότε Σοβιετικής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών και οδήγησε τον Αμερικανό Νιλ Άρμστρονγκ στη Σελήνη το 1969, τώρα συνεχίζεται με τη Ρωσία και τη δυτική Ευρώπη ως κορυφαίους παίκτες στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής στους κόλπους του ηλιακού μας συστήματος αλλά και αλλού στο γαλαξία.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει το CNBC, κάποια από τα δημοφιλέστερα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι η αναζήτηση στο Άλφα του Κενταύρου, το πρόγραμμα ExoMars του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Sρace Agency - ESA), ένα σχέδιο για την οικοδόμηση του λεγόμενου Moon Village –μιας μόνιμης βάσης στη Σελήνη που θα φιλοξενεί τουρίστες-, καθώς και η εξόρυξη αστεροειδών.

Η εξερεύνηση στο Άλφα του Κενταύρου αποτελεί πρότζεκτ του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Γιούρι Μίλνερ, ο οποίος κατάφερε να «στρατολογήσει» τον Mark Zuckerberg του Facebook, αλλά και τον επιφανή επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ.

Το πρόγραμμα ExoMars φιλοδοξεί να απαντήσει σε ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της αστρονομίας: Υπάρχει ζωή στον πλανήτη Άρη; Στις 14 του φετινού Μαρτίου ξεκίνησε η πρώτη αποστολή της ESA στον Κόκκινο Πλανήτη στο πλαίσιο του προγράμματος και μάλιστα σε συνεργασία με τη ρωσική υπηρεσία Roscosmos. Η επόμενη αποστολή έχει προγραμματιστεί για το 2018.

Στο Moon Village, ένα ακόμη φιλόδοξο πρότζεκτ της ESA, η υπηρεσία ευελπιστεί πως θα εξασφαλίσει τη συνεργασία χωρών εκτός Ευρώπης, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας και την Ιαπωνίας. Στο μεταξύ, το Λουξεμβούργο έχει ανακοινώσει σχέδια για εξορύξεις σε αστεροειδείς, με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση σε ανεξερεύνητους πόρους και να επενδύσει άμεσα στον τομέα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης