ΗΠΑ: Η VW θα πληρώσει 5.000 δολάρια σε κάθε πελάτη της

ΗΠΑ: Η VW θα πληρώσει 5.000 δολάρια σε κάθε πελάτη της

Μία ημέρα πριν η υπόθεση οδηγηθεί στο δικαστήριο, η VW συμφώνησε στο να δώσει 5.000 ευρώ σε κάθε πελάτη της για το σκάνδαλο με τους κινητήρες diesel

ΗΠΑ: Η VW θα πληρώσει 5.000 δολάρια σε κάθε πελάτη της
Το σκάνδαλο που συγκλόνισε την VW τον περασμένο Αύγουστο στην Αμερική, με τους «πειραγμένους» σε ότι αφορά τους ρύπους κινητήρες diesel των αυτοκινήτων της, φαίνεται ότι φθάνει σε μια πρώτη συμφωνία για την γερμανική εταιρία.

Μία μόλις ημέρα πριν η υπόθεση φθάσει στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο, η γερμανική εταιρία αποφάσισε να δώσει το ποσό των 5.000 δολαρίων σε κάθε πελάτη της ως αποζημίωση για τα αυτοκίνητα που είχαν τους συγκεκριμένους κινητήρες.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η VW έφθασε σε μία συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές, που αφορά το  συγκεκριμένο ποσό, σε συνδυασμό με τα έξτρα έξοδα που θα χρειαστούν για να επισκευαστούν τα αυτοκίνητα που έχουν επηρεαστεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σχεδόν 600.000 αυτοκίνητα με τους συγκεκριμένους «πειραγμένους» κινητήρες βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η VW θα κάνει προσφορά στους πελάτες της να αγοράσει αρκετά από αυτά τα μοντέλα για λογαριασμό της.

Η γερμανική εφημερίδα πάντως παρατηρεί ότι το πλάνο δεν εξηγεί με λεπτομέρειες πως η VW θα λειτουργήσει αυτό το πρόγραμμα απόσυρσης των προβληματικών μοντέλων, κάτι που όπως υποστηρίζει θα αποφασιστεί μέσα στους επόμενους μήνες. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η VW είχε αποφασίσει να αυξήσει το ποσό που είχε βάλει στην άκρη για τις αποζημιώσεις του σκανδάλου, ξεπερνώντας τα μέχρι τώρα γνωστά 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάντως η ανακοίνωση για τις αποζημιώσεις των πελατών έκαναν καλό στην μετοχή της η οποία απογειώθηκε σήμερα, ανακτώντας την εμπιστοσύνη στην μάρκα ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει χωρίς μεγάλες αναταράξεις την μεγαλύτερη περιπέτεια στην ιστορία της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης