Ιταλός εισαγγελέας: Συνεργασία μαφίας και τζιχαντιστών στο εμπόριο ναρκωτικών

Ιταλός εισαγγελέας: Συνεργασία μαφίας και τζιχαντιστών στο εμπόριο ναρκωτικών

Ο Ιταλός εισαγγελέας Franco Roberti αποκαλύπτει την παράνομη διαδρομή που ακολουθεί το εμπόριο της κάνναβης από την Βόρειο Αφρική στην Ευρώπη

Ιταλός εισαγγελέας: Συνεργασία μαφίας και τζιχαντιστών στο εμπόριο ναρκωτικών
Ένα νέο στοιχείο για την δραστηριότητα του Ισλαμικού Κράτους έδωσε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο Ιταλός εισαγγελέας Franco Roberti, επικεφαλής για την καταπολέμηση της μαφίας και της τρομοκρατίας στην χώρα.

Ο Roberti αποκάλυψε ότι η ιταλική αστυνομία έχει στα χέρια της αποδεικτικά στοιχεία ότι η μαφία και οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνεργάζονται στενά στην διακίνηση χασίς και ακολουθούν μια διαδρομή η οποία ξεκινά από την Καζαμπλάνκα στο Μαρόκο και μέσω Τυνησίας και Αλγερίας φθάνει στο Τρομπούκ στην ανατολική Λιβύη. Η διαδρομή αυτή στην Λιβύη ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει καταλάβει στην χώρα την παραλιακή πόλη Σύρτη, ένα ακόμα προπύργιο των τζιχαντιστών, εκτός Συρίας και Ιράκ.

Κλείσιμο
Παρόλο που η χρήση της κάνναβης αντιτίθεται στον θρησκευτικό νόμο της Σαρία, σύμφωνα με το τμήμα των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, το 7% των εσόδων των τζιχαντιστών προέρχεται από το εμπόριο των ναρκωτικών ενώ η ιταλική μαφία κερδίζει περισσότερα από 32 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών.

Ο Franco Roberti υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθούν οι λαθρέμποροι ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τρομοκράτες, είναι να αποποινικοποιηθεί  ή ακόμα και να νομιμοποιηθεί η κάνναβη. Ο ίδιος δήλωσε ότι αυτό θα αποτελέσει ένα «όπλο» κατά λαθρεμπόρων και τρομοκρατών που πλουτίζουν από το εμπόριο ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης