Τουρκία: Ζητούν τη βοήθεια Ερντογάν για να βρούνε νύφες!

Τουρκία: Ζητούν τη βοήθεια Ερντογάν για να βρούνε νύφες!

Οι άνδρες του χωριού Uzumlu διαδηλώνουν απαιτώντας από τις γυναίκες να μείνουν εκεί και να τους παντρευτούν 

Τουρκία: Ζητούν τη βοήθεια Ερντογάν για να βρούνε νύφες!
Με το στανιό γάμος δεν γίνεται! Κάτι τέτοιο όμως οι άνδρες στο χωριό Uzumlu της Τουρκίας δεν φαίνεται να το κατανοούν και διαδηλώνουν απαιτώντας από τις γυναίκες του χωριού να τους παντρευτούν. Μάλιστα για να πετύχουν το στόχο τους δεν διστάζουν να ζητήσουν ακόμα και την βοήθεια του Ερντογάν.

Στο εν λόγω χωριό τα τελευταία εννέα χρόνια δεν έχει γίνει ούτε ένας γάμος καθώς οι γυναίκες το εγκαταλείπουν αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον σε μεγαλουπόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Αγκυρα και η Ατάλεια. Ο δήμαρχος του χωριού λέει πως ο πληθυσμός έχει μειωθεί στο μισό.

Κλείσιμο
Ομάδα απελπισμένων και εργένηδων ανδρών βγήκε κυριολεκτικά στους δρόμους του χωριού κρατώντας πανό. Βασικό τους αίτημα είναι οι γυναίκες να σταματήσουν να φεύγουν από το χωριό και να δεχτούν τις προτάσεις γάμου που πέφτουν βροχή. Από την πλευρά τους οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι δεν θέλουν να ζήσουν μια ζωή μίζερη και ασφυκτική σε ένα χωριό της νότιας Τουρκίας. 

Οι άνδρες λένε ότι οι γυναίκες φέρονται ανεύθυνα και εγωιστικά. Ο δήμαρχος Mustafa Bashbilan μιλώντας στη διαδικτυακή σελίδα του «Al Arabiya» είπε ότι στο χωριό ζουν 25 εργένηδες ηλικίας 25- 45.«Ο τελευταίος γάμος που έγινε ήταν πριν από εννέα χρόνια. Ο πληθυσμός του χωριού μας αυτά τα χρόνια έχει μειωθεί επικίνδυνα. Το 2006 ήμασταν 400 άτομα και τώρα είμαστε μόλις 233» και συνεχίζει: «Τα νέα κορίτσια φεύγουν από το χωριό και πηγαίνουν στις μεγαλουπόλεις. Αντίθετα, οι άνδρες μένουν πίσω και δουλεύουν στα χωράφια και τις φάρμες».

Ο κ. Bashbilan λέει ότι το χωριό του δεν ήταν φτωχό αλλά η μοναξιά των νέων ανδρών έχει γίνει πλέον κοινωνικό πρόβλημα. Για το λόγο αυτό ζητούν από τον Ερντογάν να παρέμβει.

Τον προηγούμενο μήνα ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είχε πει ότι η γυναίκα πάνω από όλα πρέπει να είναι μάνα. Ο Ερντογάν είχε επικριθεί στο παρελθόν όταν είχε πει ότι η «αντισύλληψη είναι προδοσία» και ότι οι γυναίκες πρέπει να κάνουν το λιγότερο τρία παιδιά. Πάντως οι άνδρες του Uzumlu υπόσχονται ότι θα κάνουν στις γυναίκες τους από πέντε παιδιά. Που θα τις βρουν είναι το θέμα καθώς εκείνες από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να αλλάξουν μυαλά. Οσες πιστές προσέλθετε λοιπόν! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης