Γιατί μία Αζέρα δημοσιογράφος έκλαψε μπροστά στον Ερντογάν

Γιατί μία Αζέρα δημοσιογράφος έκλαψε μπροστά στον Ερντογάν

Η 36χρονη Γκανίρε Ατάσοβα δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της ρωτώντας τον Τούρκο πρόεδρο για την σύγκρουση με την Αρμενία

Γιατί μία Αζέρα δημοσιογράφος έκλαψε μπροστά στον Ερντογάν
Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της μία Αζέρα δημοσιογράφος ενώπιον του Τούρκου προέδρου, Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν, όταν του έθετε ερώτημα για τις πολύνεκρες συγκρούσεις Αζερμπαϊτζάν - Αρμενίας.

Η 36χρονη Γκανίρε Ατάσοβα κάλεσε τον Ερντογάν να σχολιάσει το θάνατο 12 στρατιωτών από το Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τις δυνάμεις της Αρμενίας στο διαφιλονικούμενο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Κλείσιμο
Η ρεπόρτερ του τηλεοπτικού δικτύου Azerbaijani ANS είχε μόλις ενημερωθεί για την απώλεια των ανδρών του αζέρικου στρατού, θέμα για το οποίο κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να κάνει δηλώσεις.

«Όταν έμαθα τα νέα και την ώρα που ρωτούσα τον πρόεδρο για τους στρατιώτες, συγκινήθηκα και έκλαψα. Σαν ρεπόρτερ πρέπει να κρύψω τα συναισθήματά μου αλλά είμαι μητέρα, γυναίκα και έχω δύο παιδιά, δυο γιους. Οι στρατιώτες που έγιναν μάρτυρες ήταν και δικοί μου γιοι, και ένιωσα τον πόνο», δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu η Ατάσοβα.

Η 36χρονη που βρίσκεται εκτός της πατρίδας της τους τελευταίους πέντε μήνες εξαιτίας της εργασίας της πρόσθεσε πως τα μέσα του Αζερμπαϊτζάν πάντα αναφέρουν με συγκίνηση την είδηση θανάτου στρατιωτών.

«Οι στρατιώτες που έχουν γίνει μάρτυρες είναι η ζωή μας, το αίμα μας, η οικογένειά μας», επισήμανε, ενώ η εικόνα της με τα δάκρυα να κυλούν στο μάγουλό της έγινε ανάρπαστη.

Ο ίδιος ο Ερντογάν, μάλιστα, σε ομιλία του από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, αναφέρθηκε στην Ατάσοβα λέγοντας πως όταν ερωτήθηκε από τη δημοσιογράφο είδε «δάκρυα στα μάτια της».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν έχασε ευκαιρία να ασκήσει και πάλι έμμεση κριτική, με αφορμή το περιστατικό με την δημοσιογράφο, αναφέροντας: «Θα δούμε δάκρυα και στα μάτια των δημοσιογράφων στην χώρα μας;».

Στη συνέχεια, τόνισε: «Προσευχόμαστε για να θριαμβεύουν οι Αζέροι αδελφοί μας στις μάχες αυτές με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Θα υποστηρίξουμε το Αζερμπαϊτζάν μέχρι τέλους».

Υπενθυμίζεται πως το τουρκικό υπουργείο Αμύνης καταδίκασε τις συγκρούσεις στη δημοκρατία του Καρμπάχ, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Αρμενία πως οι δυνάμεις της ξεκίνησαν τις εχθροπραξίες.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης