Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τις ΗΠΑ αλλά... δέχεται την βοήθειά τους!

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τις ΗΠΑ αλλά... δέχεται την βοήθειά τους!

Ο «ελέω Θεού» δικτάτορας της Βόρειας Κορέας έχει επανειλημμένα απειλήσει ότι θα καταστρέψει ολόκληρη την Αμερική και θα μετατρέψει σε στάχτες το Μανχάταν - Τι μετέφερε αμερικανική ΜΚΟ στην χώρα και γιατί;

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τις ΗΠΑ αλλά... δέχεται την βοήθειά τους!
Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει σταματήσει να απειλεί με ολοκληρωτική καταστροφή τις ΗΠΑ, να πραγματοποιεί πυρηνικές δοκιμές και δεν χάνει ευκαιρία να δείχνει το μίσος του για την χώρα - σύμμαχο της Νότιας Κορέας.

Όμως, παρόλα αυτά ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποδέχεται σιωπηλά και χωρίς κανένα παράπονο την ανθρωπιστική βοήθεια της αμερικανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) Eugene Bell Foundation, η οποία παρέδωσε ήδη το πρώτο φορτίο φαρμάκων για την καταπολέμηση της φυματίωσης στη Βόρεια Κορέα. Αν και η φυματίωση είναι μια ασθένεια που έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τον ανεπτυγμένο κόσμο, στη Βόρεια Κορέα το 5% του πληθυσμού πλήττεται από την ασθένεια, που είναι εξαιρετικά ανθεκτική στα φάρμακα.

Κλείσιμο
Η  ΜΚΟ ανακοίνωσε για το θέμα: «Παρά τις συνεχιζόμενες εντάσεις στην χερσόνησο της Κορέας το τρέχον έτος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το φορτίο μας με φάρμακα και προμήθειες έχει φθάσει στη Βόρεια Κορέα»
. Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας το 2010 το 5% του πληθυσμού στην Βόρεια Κορέα έχει προσβληθεί από φυματίωση ενώ παρατηρείται μια γενικότερη επιδείνωση της υγείας του πληθυσμού, αλλά και της διατροφής του και παράλληλα έχουν «καταρρεύσει» οι δομές δημόσιας υγείας στην χώρα.

Ο Stephen Linton, ιδρυτής της Eugene Bell Foundation, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Telegraph ότι η οργάνωση αισθάνθηκε την υποχρέωση να παρέμβει, όταν τον Ιανουάριο η Νότια Κορέα έκοψε κάθε ανθρωπιστική βοήθεια προς την χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ζωή, τουλάχιστον, 1.500 ασθενών από φυματίωση βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας των τελευταίων κυρώσεων που επέβαλε η Σεούλ στην Βόρεια Κορέα μετά τις τελευταίες πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ.

Ο Linton τόνισε ότι δεν μπορεί να φανταστεί μεγαλύτερη τραγωδία από την εξάπλωση της φυματίωσης για τον λαό της Βόρειας Κορέας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης