Σύμβολο κατά της τρομοκρατίας: Το «Μάνεκεν Πις» των Βρυξελλών ουρεί τους τζιχαντιστές

Σύμβολο κατά της τρομοκρατίας: Το «Μάνεκεν Πις» των Βρυξελλών ουρεί τους τζιχαντιστές

Το άγαλμα - σύμβολο της βελγικής πρωτεύουσας μετατράπηκε σε σύμβολο κατά της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στις Βρυξέλλες

Σύμβολο κατά της τρομοκρατίας: Το «Μάνεκεν Πις» των Βρυξελλών ουρεί τους τζιχαντιστές
Οι χρήστες στο διαδίκτυο στέκονται με τον δικό τους τρόπο στο πλευρό των συγγενών των νεκρών και των τραυματιών των τρομοκρατικών επιθέσεων της Τρίτης στις Βρυξέλλες. Χρήστες από το Βέλγιο, αλλά και από άλλες χώρες, ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες με το περίφημο άγαλμα - σύμβολο των Βρυξελλών, το Μάνεκεν Πις, να ουρεί στο πρόσωπο τους τρομοκράτες τζιχαντιστές.




Το Μάνεκεν Πις (Manneken Pis) είναι ένα μικρό μπρούτζινο άγαλμα ύψους 60 εκατοστών που κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα από τον Φλαμανδό καλλιτέχνη Jerome Duquesnoy και έχει στηθεί μόλις λίγα τετράγωνα από το δημαρχείο των Βρυξελλών και την πλατεία Grand Place. Το άγαλμα απεικονίζει ένα μικρό αγόρι να ουρεί σε συντριβάνι, αλλά μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και στον σταθμό του μετρό Μαλμπέκ, το περίφημο άγαλμα έγινε από τους χρήστες του διαδικτύου σύμβολο κατά της τρομοκρατίας.

Κλείσιμο


Με το hashtag #jesuisbruxelles οι χρήστες ανάρτησαν φωτογραφίες του Μάνεκεν Πις να ουρεί έναν τζιχαντιστή στο πρόσωπο, σε άλλη εικόνα το άγαλμα ουρεί ένα καλάσνικοφ, ενώ σε μια άλλη φωτογραφία το μικρό αγόρι έχει βάλει «στόχο» την λέξη «τρομοκρατία».

Παρόλο που δεν είναι γνωστό γιατί κατασκευάστηκε το Μάνεκεν Πις, υπάρχουν διάφοροι λαϊκοί μύθοι για το μπρούτζινο άγαλμα. Ένας μύθος λέει ότι το άγαλμα το τοποθέτησαν οι γονείς ενός παιδιού το οποίο είχε χαθεί και στη συνέχεια βρέθηκε με τη βοήθεια των χωρικών.



Άλλος μύθος υποστηρίζει ότι ένα αγόρι κατάσκοπος είδε κατά τη διάρκεια μιας πολιορκίας πως κάποιοι επιχείρησαν να ανατινάξουν τα τείχη της πόλης, κάτι το οποίο προσπάθησε να αποτρέψει με το να ουρήσει το φιτίλι με αποτέλεσμα να το σβήσει.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης