Βατικανό: Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αγιοποιήσει την Μητέρα Τερέζα

Βατικανό: Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αγιοποιήσει την Μητέρα Τερέζα

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και όχι στην Ινδία παρά την επιθυμία επισκόπων της χώρας

Βατικανό: Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αγιοποιήσει την Μητέρα Τερέζα
Η Μητέρα Τερέζα που πέθανε το 1997 και έγινε παγκοσμίως γνωστή για το ιεραποστολικό της έργο, για το οποίο απέσπασε και το Νόμπελ Ειρήνης, πρόκειται να ανακηρυχθεί αγία από τον Πάπα Φραγκίσκο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Μετά την οσιοποίησή της που σημειώθηκε το 2003 από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ, έπειτα από την αναγνώριση δύο θαυμάτων της, τώρα ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Φραγκίσκος, πρόκειται να προχωρήσει στην αγιοποίησή της στις 4 Σεπτεμβρίου.

Κλείσιμο
Η τελετή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αγίου Μάρκου κι όχι στην Ινδία όπως είχαν αιτηθεί οι επίσκοποι της χώρας, τη στιγμή που η καθολική καλόγρια αλβανικής καταγωγής, το όνομα της οποίας ήταν Agnese Gonxha Bojaxhiu, είχε ασχοληθεί ενεργά με την Ινδία και δη την Καλκούτα.

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας της αγιοποίησής της πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης από τον καρδινάλιο του Αγίου Πέτρου, Άντζελο Κομάστρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η αγιοποίηση και των Τζουζέπε Σάντσεζ ντελ Ρίο και Τζουζέπε Γκαμπριέλε ντελ Ροζάριο Μπροκέρο την 16η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης