Βίντεο-σοκ: Ρινόκερος ορμάει σε αυτοκίνητο τουριστών σε σαφάρι

Βίντεο-σοκ: Ρινόκερος ορμάει σε αυτοκίνητο τουριστών σε σαφάρι

Με βάρος που μπορεί να φτάσει τα 1400 κιλά και δυνατότητα να ορμούν με ταχύτητα 56 χλμ την ώρα, οι μαύροι ρινόκεροι είναι διάσημοι για την επιθετικότητά τους

Βίντεο-σοκ: Ρινόκερος ορμάει σε αυτοκίνητο τουριστών σε σαφάρι
Η εικόνα ενός εξοργισμένου ρινόκερου την ώρα που επιτίθεται είναι πιθανόν ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που μπορεί να αντικρίσει κανείς στη ζωή του. Και, παρά το γεγονός ότι οι συναντήσεις με άγρια ζώα είναι στο «πρόγραμμα» ενός σαφάρι, οι ταξιδιώτες σίγουρα θα το... ξανασκέφτονταν αν ήξεραν ότι κατά τη διάρκεια της βόλτας τους το αμάξι τους θα δεχόταν το «σφυροκόπημα» από το τεράστιο ζωό, που φαίνεται πως ενοχλήθηκε από την παρουσία ξένων στα λημέρια του.

Όπως φαίνεται από το βίντεο που κάνει σήμερα τον γύρο των social media, ο ρινόκερος πλησιάζει αρχικά επιφυλακτικά το αυτοκίνητο των τουριστών, πριν αρχίσει να τρέχει καταπάνω του χτυπώντας το δύο φορές με το πελώριο σώμα του. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο απομακρύνεται γρήγορα, με τους ταξιδιώτες στο εσωτερικό του... κατατρομαγμένους αλλά σώους και αβλαβείς, σύμφωνα με πληροφορίες.

Κλείσιμο
Το μικρής διάρκειας βίντεο τραβήχτηκε στο Εθνικό Πάρκο Ετόσα στη Ναμίμπια από την Αλεξάντρα Πουαγιέ, μια 48χρονη τουρίστρια που βρισκόταν στο αμάξι πίσω από το Toyota που δέχτηκε επίθεση. «Νομίζω ότι ο ρινόκερος εξέλαβε το αυτοκίνητο ως απειλή και γι' αυτό επιτέθηκε. Για να είμαι ειλικρινής, φοβήθηκα πολύ γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση τους. Όπως μας είπε όμως ο οδηγός μας, αυτές οι επιθέσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες, αφού με τα χρόνια τα ζώα έχουν συνηθίσει την ανθρώπινη παρουσία»
, είπε η 48χρονη.

Οι μαύροι ρινόκεροι, που ζουν στις νότιες και της ανατολικές περιοχές της Αφρικής αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση. Με βάρος που μπορεί να φτάσει τα 1400 κιλά και δυνατότητα να ορμούν με ταχύτητα 56 χλμ την ώρα, τα συγκεκριμένα ζώα είναι διάσημα για την επιθετικότητά τους και την ευκολία με την οποία επιτίθενται σε οποιοδήποτε πλάσμα ή αντικείμενο τους φαίνεται άγνωστο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης