Η Ιταλία συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τον σπουδαίο συγγραφέα Ουμπέρτο Έκο

Η Ιταλία συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τον σπουδαίο συγγραφέα Ουμπέρτο Έκο

Το «παρών» έδωσαν υπουργοί, ακαδημαϊκοί, ο γνωστός ηθοποιός Ρομπέρτο Μπενίνι και εκατοντάδες πολίτες

Η Ιταλία συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τον σπουδαίο συγγραφέα Ουμπέρτο Έκο
Η Ιταλία συνόδεψε την Τρίτη (23/2) στο Μιλάνο, στην τελευταία του κατοικία τον καθηγητή και συγγραφέα παγκοσμίου φήμης, Ουμπέρτο Έκο. Η πολιτική κηδεία του σπουδαίου άνδρα πραγματοποιήθηκε στο κάστρο Καστέλλο Σφορτσέσκο του Μιλάνου, παρουσία υπουργών της κυβέρνησης Ρέντσι, καθηγητών και πρυτάνεων ιταλικών πανεπιστημίων, εκδοτών, μεταφραστών και εκατοντάδων πολιτών. Το «παρών» έδωσε και ο Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπέρτο Μπενίνι.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ευθυμία, τον αλτρουϊσμό του Ουμπέρτο Έκο, το πόσο αγαπούσε την καλή πολιτική. Ήταν μετρημένος, ειρωνικός, ανθρώπινος», δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου Τζουλιάνο Πιζαπία.

Κλείσιμο
Ο δε Ιταλός υπουργός πολιτισμού, Ντάριο Φραντσεσκίνι, θέλησε να τιμήσει την μνήμη του διεθνούς φήμης αυτού διανοούμενου, τονίζοντας ότι «κατάφερνε να ενώνει, με μοναδική ικανότητα, εντελώς διαφορετικά στοιχεία: την αισθητική και την μουσική ποπ, τα κόμικς και την φιλοσοφία». «Κατά τις παύσεις και σιωπές του ήταν σαφές ότι ξαναδιάβαζε τα βιβλία τις ατέλειωτης βιβλιοθήκης του», συμπλήρωσε ο Φραντσεσκίνι. 

Η Ιταλίδα υπουργός παιδείας Στεφάνια Τζιαννίνι, από την μεριά της, στάθηκε ιδιαίτερα στις συνεχείς συμβουλές, που έδινε ο Ουμπέρτο Έκο στους φοιτητές του, ζητώντας τους να δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις πηγές τους, στην συνειδητή επιλογή τους. Τον χαρακτήρισε «σύμβολο του ανανεωτικού κλασικισμού τον οποίο τόσο χρειαζόμαστε, όλοι, στην εποχή μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης