Νέα Ζηλανδία: Οίκος ανοχής καθιερώνει «ημέρα γνωριμίας» με το κοινό και συγκεντρώνει λεφτά για τα φτωχά παιδιά

Νέα Ζηλανδία: Οίκος ανοχής καθιερώνει «ημέρα γνωριμίας» με το κοινό και συγκεντρώνει λεφτά για τα φτωχά παιδιά

Καθώς η πορνεία είναι νόμιμη στη Νέα Ζηλανδία από το 2003 ένας οίκος ανοχής στην πόλη Hawera είχε μια πρωτότυπη ιδέα για να βοηθήσει τα φτωχά παιδιά 

Νέα Ζηλανδία: Οίκος ανοχής καθιερώνει «ημέρα γνωριμίας» με το κοινό και συγκεντρώνει λεφτά για τα φτωχά παιδιά
Ο οίκος ανοχής Adult Fun Spot στην πόλη Hawera, στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, είχε πρόσφατα μια καινοτόμο ιδέα για να βοηθήσει την φιλανθρωπική οργάνωση Kai Kitchen, που ετοιμάζει υγιεινά γεύματα για τα μη προνομιούχα παιδιά.

Η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής Nicky Hughes αποφάσισε να καθιερώσει «μία ημέρα γνωριμίας» για το κοινό, όπου όποιος επιθυμεί, θα έχει την δυνατότητα να επισκέπτεται τον χώρο, να ξεναγείται από τις ιερόδουλες, να συζητά μαζί τους και να προσφέρει ένα ποσόν ως δωρεά για την φιλανθρωπική οργάνωση Kai Kitchen.

Κλείσιμο
Όμως, το εγχείρημα δίχασε την πόλη, παρόλο που από το 2003 η πορνεία είναι νόμιμη στη Νέα Ζηλανδία και, δεν είναι λίγοι όσοι ισχυρίστηκαν ότι με την «ημέρα γνωριμίας» ο οίκος ανοχής ουσιαστικά επιχειρεί να φαίνεται η πορνεία ως κάτι φυσιολογικό, ενώ παράλληλα, έτσι προωθούνται και οι «δουλειές» του Adult Fun Spot.

Μεγάλη ήταν η αντίδραση από την συντηρητική χριστιανική οργάνωση Family First New Zealand που χαρακτήρισε «κακόγουστη» την ιδέα του οίκου ανοχής και ανακοίνωσε ότι δημιουργεί αποστροφή η σύνδεση των παιδιών με την βιομηχανία του σεξ. Στα social media δημιουργήθηκε μια «μάχη» για το θέμα, με κάποιους να επαινούν την ιδέα και άλλους να την θεωρούν απαράδεκτη.

Η Rochelle Steer, επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης, δήλωσε ότι δεν την απασχολεί από πού προέρχονται τα χρήματα αρκεί να ετοιμάζονται περισσότερα γεύματα για τα φτωχά παιδιά και επαίνεσε την ιδέα του οίκου ανοχής.  Η ιδιοκτήτρια του Nicky Hughes δήλωσε για το θέμα: «Το θεωρώ εξαιρετικά απογοητευτικό να μην μας αντιμετωπίζουν ως πραγματική επιχείρηση, όταν εμείς πληρώνουμε κανονικά τους φόρους μας και εργαζόμαστε τόσο σκληρά όσο και κάθε εργαζόμενος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης