ΗΠΑ: Βγήκαν «μαχαίρια» στο τελευταίο ντιμπέιτ Κλίντον-Σάντερς

ΗΠΑ: Βγήκαν «μαχαίρια» στο τελευταίο ντιμπέιτ Κλίντον-Σάντερς

Η Χίλαρι έδειξε τα... νύχια της στο Μπέρνι βλέποντας τις δημοσκοπήσεις να του δίνουν σαφές προβάδισμα στην κάλπη της 9ης Φεβρουαρίου - Η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατηγόρησε τον γερουσιαστή του Βερμόντ για εκστρατεία λάσπης σε βάρος της

ΗΠΑ: Βγήκαν «μαχαίρια» στο τελευταίο ντιμπέιτ Κλίντον-Σάντερς
Αυτή τη φορά έβαλαν στην άκρη τις ευγένειες κι έβγαλαν τα μαχαίρια... 
Οι δύο μονομάχοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον και Μπέρνι Σάντερς, διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε πιο έντονους ρυθμούς στο χθεσινό τους ντιμπέιτ που πραγματοποιήθηκε λίγα 24ωρα μετά τις προκριματικές της Αιόβα και λίγες ημέρες πριν στηθεί η κάλπη στο Νιου Χάμσαϊρ. 

Η Χίλαρι έδειξε τα... νύχια της στο Μπέρνι βλέποντας τις δημοσκοπήσεις να του δίνουν σαφές προβάδισμα στην κάλπη της 9ης Φεβρουαρίου.
Κλείσιμο

Κατά την διάρκεια της τηλεμαχίας, η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατηγόρησε τον γερουσιαστή του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς για εκστρατεία λάσπης σε βάρος της. Η Χίλαρι Κλίντον τον επέκρινε δριμύτατα για το γεγονός ότι επαναλαμβάνει το ζήτημα των δωρεών της ενώ ο Σάντερς την χαρακτήρισε «δημιούργημα του πολιτικού συστήματος» αμφισβητώντας για μία ακόμη φορά το πόσο προοδευτικές είναι οι θέσεις της, αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. 

Όταν όμως ο Σάντερς υποστήριξε πως οι δωρεές από την Γουόλ Στρητ στην πρώην υπουργό Εξωτερικών θα επηρεάσουν την στάση της, τότε η Χίλαρι πέρασε στην αντεπίθεση: «Αρκετά πια. Αν έχεις κάτι να πεις, πες το ξεκάθαρα. Αλλά δεν θα βρεις ούτε μία φορά που να άλλαξα θέση ή την ψήφο μου εξαιτίας οποιασδήποτε δωρεάν που πήρα» , τόνισε η Κλίντον και πρόσθεσε :
«Είναι ώρα να τελειώσει αυτή η έντεχνη εκστρατεία μίσους από εσένα και το επιτελείο σου».  
  
Αν και η Χίλαρι Κλίντον συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις σε όλες τις ΗΠΑ έναντι του Σάντερς για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ο γερουσιαστής του Βερμόντ έχει ισχυρό προβάδισμα στο Νιου Χάμσαϊρ όπου στήνεται η επόμενη εσωκομματική κάλπη. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό του αμερικανικού δικτύου NBC, ο Σάντερς εμφανίζεται στο 58% και η Κλίντον στο 38% για το Νιου Χάμσαϊρ. Και μάλιστα , όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο 74χρονος Μπέρνι έχει «πέραση» στις νεαρές ηλικίες . 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης