Κρατούμενος του Γκουαντάναμο καταγγέλλει ότι του έκλεισαν τον λογαριασμό του σε ιστοσελίδα γνωριμιών

Κρατούμενος του Γκουαντάναμο καταγγέλλει ότι του έκλεισαν τον λογαριασμό του σε ιστοσελίδα γνωριμιών

Ο Ραχίμ αλ-Αφγκάνι αποκαλύπτει ότι στο κελί του μπορεί να δει τηλεόραση και να διαβάσει αμερικανικά περιοδικά - Διαμαρτύρεται ότι έχει πάρει κιλά και ζητά από τους φύλακες φυτικές ίνες

Κρατούμενος του Γκουαντάναμο καταγγέλλει ότι του έκλεισαν τον λογαριασμό του σε ιστοσελίδα γνωριμιών
Μία άλλη διάσταση για τη ζωή στην περιβόητη φυλακή των τρομοκρατών στην Κούβα, Γκουαντάναμο, δίνει ένας κρατούμενος σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο οποίος μίλησε στο δίκτυο Al Jazeera.

Ο Ραχίμ αλ-Αφγκάνι, στον οποίο δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κάποιο έγκλημα, αλλά εκτιμάται πως διατηρούσε διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και δη με τον ηγέτη της, Οσάμα Μπιν Λάντεν, μέσω επιστολών του αποκαλύπτει πώς περνά τα τελευταία οκτώ χρόνια που βρίσκεται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Κλείσιμο
Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα έγραψε στον Κάρλος Γουόρνερ, ο αλ-Αφγκάνι είναι εξοργισμένος επειδή του έκοψαν την πρόσβαση στο λογαριασμό που διατηρούσε σε… ιστοσελίδα γνωριμιών!

«Τι στο διάολο, μου έκοψαν το προφίλ στο Match.com», φέρεται να είπε στον δικηγόρο του ο Αφγανός κρατούμενος, στον οποίο πρόσθεσε ότι έχει τη δυνατότητα να βλέπει τηλεόραση και να διαβάζει περιοδικά.

Αναλυτικότερα, φέρεται να του εξήγησε σε μία σειρά επιστολών με τίτλο «Η ζωή μου στο στρατόπεδο 7», πως παρακολουθεί το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, τον τηλεοπτικό σταθμό της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και να απολαμβάνει αμερικανικές εκπομπές με φάρσες και αστεία βίντεο «ακόμα και αν μερικά από αυτά δεν είναι γνήσια».

Την ίδια ώρα, δεν παραλείπει να διαβάζει περιοδικά όπως το Time και το Rolling Stone, ενώ δε δείχνει να τον ενοχλεί η παρουσία γυναικών στη φρουρά του χώρου όπου κρατείται.

Αυτό που τον δυσαρεστεί, όμως, είναι το γεγονός ότι δεν έχει άμεση έκθεση στον ήλιο και ότι του λείπει η γυμναστική και για αυτό έχει πάρει κιλά.

«Βλέπω τον ήλιο μόνο στα κελιά όπου μπορούμε να περπατήσουμε σε κύκλους ή όταν έρχομαι να δω εσένα. Αυτό με παχαίνει», έγραψε ο Αφγανός στον δικηγόρο του, εκφράζοντας την αγανάκτησή του επειδή ζητά μάταια από τους φρουρούς να τον προμηθεύσουν με φυτικές ίνες, φάρμακα και γάλα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης