Συρία: «Τυφλά» τα γερμανικά Tornado, δεν μπορούν να πετούν τη νύχτα!

Συρία: «Τυφλά» τα γερμανικά Tornado, δεν μπορούν να πετούν τη νύχτα!

Λόγω ενός προβλήματος που υπάρχει με τον φωτισμό στο κόκπιτ τους, τα γερμανικά Tornado δεν μπορούν τελικά να επιχειρούν και τη νύχτα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία

Συρία: «Τυφλά» τα γερμανικά Tornado, δεν μπορούν να πετούν τη νύχτα!
Το δημοσίευμα της BIld έχει ξεσηκώσει σάλο στην Γερμανία αλλά και προκαλεί σκεπτικισμό σε όλες τις συμμαχικές δυνάμεις που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, τα γερμανικά Tornado είναι άχρηστα την νύχτα γιατί ο φωτισμός που υπάρχει στο κόκπιτ είναι τόσο έντονος που τυφλώνει τους πιλότους.

Η αναφορά αυτή δεν διαψεύδεται από του γερμανικό γενικό επιτελείο όμως όπως υποστηρίζουν θα κάνουν κάθε προσπάθεια για να διορθώσουν αυτό το λάθος μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ενώ παράλληλα υποστηρίζουν ότι δεν έχει υπάρξει ανάγκη μέχρι στιγμής για να πετάξουν τα Tornado νύχτα.

Κλείσιμο
Όπως και να έχει το πρόβλημα που έχει ανακύψει έχει δημιουργήσει έντονο θόρυβο σχετικά με την αξιοπιστία και την λειτουργικότητα των συγκεκριμένων αεροπλάνων, τα οποία θεωρούνται η αιχμή του δόρατος της γερμανικής πολεμικής μηχανής. Μια μηχανή η οποία τελευταία παρουσιάζει αρκετές αστοχίες. Τον τελευταίο καιρό έχουν υπάρξει αναφορές για δυσλειτουργία του πυραύλου G36 που δεν είναι τόσο ακριβής στον στόχο του στις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ σύμφωνα και με την DW μόνο τέσσερα από τα 39 ελικόπτερα τύπου Η90 είναι σε ικανή πτητική κατάσταση.

Το πρόβλημα της ετοιμότητας των γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων είναι κάτι που απασχολεί εδώ και καιρό την χώρα, με αρκετά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για γερασμένο εξοπλισμό και περιορισμένα χρήματα τα οποία πηγαίνουν προς την ανανέωσή του. Μάλιστα όσο οι απαιτήσεις πληθαίνουν όχι μόνο εκτός συνόρων αλλά και εντός (με μια πιθανή ανάγκη εμπλοκής του στρατού στο μεταναστευτικό) ο προβληματισμός για την κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων αποτελεί πλέον μείζον πρόβλημα για την Γερμανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης