Οι τζιχαντιστές κρατούν σκλάβους 3.500 γυναίκες και παιδιά στο Ιράκ

Οι τζιχαντιστές κρατούν σκλάβους 3.500 γυναίκες και παιδιά στο Ιράκ

Η πλειοψηφία των σκλάβων που κρατούν σε αιχμαλωσία οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους προέρχονται από την θρησκευτική μειονότητα των Γιεζίντι

Οι τζιχαντιστές κρατούν σκλάβους 3.500 γυναίκες και παιδιά στο Ιράκ
Οι τζιχαντιστές κρατούν ως σκλάβους 3.500 γυναίκες και παιδιά μόνο στα εδάφη που έχουν υπό την κατοχή τους στο βόρειο Ιράκ ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των σκλάβων που κρατούν στα εδάφη τους στην Συρία.

Η σοκαριστική αποκάλυψη είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη με σχετική έκθεση του ΟΗΕ στην οποία αναφέρεται ότι η πλειοψηφία των σκλάβων προέρχεται από την θρησκευτική μειονότητα των Γιεζίντι ενώ υπάρχουν και σκλάβοι που προέρχονται από άλλες εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες.

Κλείσιμο
Τα στοιχεία δόθηκαν από την Αποστολή Βοήθειας (Assistance Mission) του ΟΗΕ στη χώρα, αφού μελέτησε τα δεδομένα από εκτελέσεις με πυροβολισμούς, αποκεφαλισμούς και άλλους βάρβαρους τρόπους εκτελέσεων, κάποια από τα οποία επιβεβαίωσε και το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του διεθνούς οργανισμού.

Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι έχει πληροφορηθεί για τις εκτελέσεις παιδιών στρατιωτών τα οποία απήγαγε το Ισλαμικό Κράτος για να τα προσηλυτίσει και αποκάλυψε ότι μόνο στη Μοσούλη οι τζιχαντιστές άρπαξαν από τις οικογένειές τους 800 με 900 παιδιά για να τα εκπαιδεύσουν ως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Zeid Ra'ad al-Hussein, επικεφαλής του Γραφείου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ, δήλωσε: «Τα στοιχεία έχουν καταγράψει όσους δολοφονήθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν με απροκάλυπτη βία, αλλά παραμένει άγνωστος ο αριθμός όσων έχουν χάσει τη ζωή της εξαιτίας έλλειψης τροφής, νερού και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης