ΗΠΑ: Και ξαφνικά, η Bowie Street έγινε... David Bowie St!

ΗΠΑ: Και ξαφνικά, η Bowie Street έγινε... David Bowie St!

Το τοπικό Συμβούλιο διαπίστωσε ότι η πινακίδα ήταν «μαϊμού», αποφάσισε ωστόσο να τη διατηρήσει έως τις 19 Ιανουαρίου, ώστε να ευχαριστήσει τους θαυμαστές του σπουδαίου ερμηνευτή

ΗΠΑ: Και ξαφνικά, η Bowie Street έγινε... David Bowie St!
Ο θάνατος του Ντέιβιντ Μπόουι βύθισε στη θλίψη τους εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές του σπουδαίου ερμηνευτή. Ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, ο διάσημος καλλιτέχνης προκαλούσε πανικό όπου παρουσιαζόταν. Η ιδέα να δοθεί το όνομά του σε δρόμους πόλεων έχει «πέσει» στο τραπέζι, σε αρκετές πόλεις και πολιτείες. Ποια τους... πρόλαβε όλους; Το Όστιν του Τέξας. Ξαφνικά λοιπόν, η γνωστή Bowie Street μετατράπησε σε David Bowie St, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη, αλλά και ενθουσιασμό στους Αμερικανούς, ενώ πολλές πόλεις έθεσαν το θέμα στα τοπικά τους Συμβούλια, προκειμένου να μιμηθούν την εν λόγω κίνηση.

Ανάλογη αίσθηση, όμως, προκάλεσε και στους υπεύθυνους της πολιτείας. Οι οποίοι δεν... θυμόντουσαν να είχαν αποφασίσει τη μετονομασία του δρόμου. Προκειμένου να αποφευχθούν αντιδράσεις, πραγματοποιήθηκε συζήτηση στο τοπικό Συμβούλιο του Όστιν, όπου, μετά από... ενδελεχή έρευνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πινακίδα που ανέγραφε David Bowie St ήταν «μαϊμού» και πως ουδέποτε είχε αλλάξει το όνομα του δρόμου, διατηρώντας το... σκέτο Bowie.

Κλείσιμο
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό, είναι η απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει την... ψεύτικη, πλην διάσημη πινακίδα μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, ούτως ώστε οι θαυμαστές του Ντέιβιντ Μπόουι να καλυφθούν και να τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου ερμηνευτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης