Ρώσος συγγραφέας και επικριτής του Πούτιν βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Μόσχα

Ρώσος συγγραφέας και επικριτής του Πούτιν βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Μόσχα

Είχε γράψει ένα αποκαλυπτικό βιβλίο σχετικά με τον Ρώσο πρόεδρο και τον τρόπο που κατέκτησε την εξουσία - Άγνωστη παραμένει η αιτία του θανάτου του

Ρώσος συγγραφέας και επικριτής του Πούτιν βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Μόσχα
Ο διακεκριμένος πολιτικός αναλυτής, δημοσιογράφος και συγγραφέας Βλαντιμίρ Πριμπιλόφσκι, ένας από τους πιο γνωστούς επικριτές του Προέδρου Πούτιν και των αμφιλεγόμενων πρακτικών του, βρέθηκε νεκρός σήμερα στο διαμέρισμά του στη Μόσχα, σε ηλικία 59 ετών.

Ο συγγραφέας Γιούρι  Φελστίνσκι, οποίος είχε συγγράψει μαζί με τον Πριμπιλόφσκι το βιβλίο «Η Ρωσία και η KGB στην Εποχή του Προέδρου Πούτιν», ανακοίνωσε σήμερα στο Facebook τον θάνατο του στενού του φίλου, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες.

Κλείσιμο
Το 2007, η αστυνομία είχε ψάξει ενδελεχώς το διαμέρισμα του Πριμπιλόφσκι, κατάσχοντας τους υπολογιστές του και όλο το ηλεκτρονικό υλικό που είχε συλλέξει κατά τη διάρκεια της έρευνάς του για το αποκαλυπτικό βιβλίο σχετικά με τον Ρώσο πρόεδρο και τον τρόπο που κατέκτησε την εξουσία.

Εκτός από το συγγραφικό του έργο, ο Πριμπιλόφσκι ήταν διευθυντής μιας ιστοσελίδας που ξεσκέπαζε υποθέσεις διαφθοράς και τους αξιωματούχους που τη διευκολύνουν. Είχε μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν και μάλιστα  είχε υπογράψει και μια αίτηση το 2010 που ζητούσε την απομάκρυνση του Ρώσου προέδρου από την εξουσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης