«Είναι ο εγγονός μου», επιβεβαιώνει ο πατέρας της τζιχαντίστριας για το αγόρι-τρομοκράτη

«Είναι ο εγγονός μου», επιβεβαιώνει ο πατέρας της τζιχαντίστριας για το αγόρι-τρομοκράτη

Το μικρό παιδί εμφανίζεται σε βίντεο εκτελέσεων και απειλεί ότι θα σκοτώσει ομήρους του Ισλαμικού Κράτους

«Είναι ο εγγονός μου», επιβεβαιώνει ο πατέρας της τζιχαντίστριας για το αγόρι-τρομοκράτη
Λίγες ημέρες μετά την προβολή του τελευταίου βίντεο του Ισλαμικού Κράτους, στο οποίο τζιχαντιστές εκτελούν πέντε «Βρετανούς κατασκόπους» και έπειτα από τη συμμετοχή ενός παιδιού που απειλεί ότι θα σκοτώσει τους «άπιστους», ο παππούς του αγοριού επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για τον εγγονό του.

Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν το ανήλικο να είναι παιδί της Γκρέις «Χαντίγια» Ντερ από το νοτιο-ανατολικό Λονδίνο, η οποία εγκατέλειψε το Λονδίνο για να μεταβεί στη Συρία και να παντρευτεί τζιχαντιστή.

Κλείσιμο
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον πατέρα της Ντερ πράγματι ο μικρός τρομοκράτης είναι ο εγγονός του.

Ο Χένρι Ντερ, ο οποίος είναι γνωστός και ως Σάντεϊ, δήλωσε ότι αναγνώρισε τον μικρό Ίσα στο βίντεο και επιβεβαίωσε πως πρόκειται για ένα από τα παιδιά της κόρης του Χαντίγια.

Μιλώντας στο δίκτυο Channel 4 ο Ντερ από το νοτιο-ανατολικό Λονδίνο όπου ζει δήλωσε: «Δε μπορώ να τον απαρνηθώ. Είναι ο εγγονός μου. Τον γνωρίζω
».

Ο άνδρας, πάντως, κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτους «που χρησιμοποιεί ένα μικρό αγόρι», προσθέτοντας πως «δεν ξέρει τίποτα. Είναι ένα μικρό παιδί. Απλώς τον χρησιμοποιούν σαν ασπίδα».

Ερωτηθείς αν έχει μιλήσει με τον εγγονό του στο τηλέφωνο απάντησε ότι στον μικρό «δεν αρέσει που βρίσκεται εκεί», αναφερόμενος στη Συρία.

Όσο για το αν έχει επικοινωνήσει με την κόρη του, ο Ντερ ισχυρίστηκε πως συνομίλησαν τηλεφωνικά πρόσφατα, «πριν εβδομάδες, όταν εκείνη μου τηλεφώνησε».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Αγνοώ τα τηλεφωνήματά της γιατί έχει προκαλέσει ντροπή στην οικογένειά μας και στον ίδιο της τον εαυτό».

Σε αντίθεση με την εμμονή της κόρης του με το Ισλαμικό Κράτος και τον φανατικό ισλαμισμό, ο Ντερ εξήγησε πως η οικογένειά του είναι χριστιανική, ενώ η μητέρα της προ μηνών είχε δηλώσει ότι η Γκρέις αγαπούσε την εκκλησία και παρέσυρε τους δικούς της για να πάνε όλοι μαζί στη λειτουργία.

Ωστόσο, η νεαρή Γκρέις που σπούδασε στο Λονδίνο κινηματογράφο, ψυχολογία και κοινωνιολογία, άλλαξε τρόπο ζωής, ασπάστηκε τον ισλαμισμό και άλλαξε το όνομά της.

Λίγο πριν γίνει 18, ανακοίνωσε στην οικογένειά της πως είναι πλέον μουσουλμάνα, με τη μητέρα της να απορεί.

Η γυναίκα δεν έλαβε ποτέ απάντηση για τη στροφή της κόρης της και λίγα χρόνια αργότερα την είδε να εγκαταλείπει τη Μεγάλη Βρετανία για να μεταβεί στη Συρία και να παντρευτεί έναν Σουηδό τζιχαντιστή με το όνομα Αμπού Μπακρ, ενώ πριν μήνες ανήρτησε φωτογραφία του τότε τετράχρονου γιου τους, ο οποίος πόζαρε χαμογελαστός δείχνοντας ένα Καλάσνικοφ.

Η νεαρή πρωταγωνίστησε, μάλιστα, και σε βίντεο στα οποία δείχνει τη νέα της ζωή στη Συρία, κάνοντας εξάσκηση με το Καλάσνικόφ της και δείχνοντας τον μικρό γιο και τον άνδρα της.

Ο πατέρας της τζιχαντίστριας από το Λονδίνο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης